Bir şarkı düşünün... Yıllar geçse de hala hatıralarda dolaşıyor. ‘Her yerde kar var’ şarkısını Adamo 1970 yıllarında söylerdi. Her kar yağışında bu şarkı aklıma gelir.

Dün Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ile Spil’in zirvesinde muhteşem kar manzarası karşısında yürürken mırıldanıyordum. ‘Her yerde kar var, kalbim senin bu gece, her yerde kar var, kalbim senin bu gece...’ diye. Spil’deki kar manzarasının, -4 dereceye rağmen insanın üşümesine engel dersem abartı yapıyor sanmayın. 

Çalışan Gazeteciler Günü’nü Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve Yardımcısı Bilal Demir’in organizesi ile beyazlara bürünmüş Spil’in zirvesinde Orman Bakanlığı’nın tesislerinde kutladık. Niyazi, karlarla kaplı alanda büyük bir mangalın üzerinde etleri ve sucukları pişiriyor.

Ben ve Ömer başkan da yanındayız. Sabırsızlıkla ekmek arası sucuk yemeği bekliyoruz. Aydın Besen, Mehmed Hakkı Özbayır, Ertan Korkmaz, Burhan Akdemir, Gökhan Aytaç, Zerrin Ağar, Neslihan Aközgür, Murat Yalçın, Cüneyt Hasçelik ve diğer meslektaşlarla fotoğraflar çekiliyoruz.

Zerrin Ağar yanımda karda düşmeme engel olmaya çalışıyor. Orman Bakanlığı Tesisleri’nde Şehzadeler Belediyesi’nin davetine katılan meslektaşlarımla hazırlanan masaya oturuyoruz. Niyazi’nin pişirdiği sucuk ve etleri bulgur pilavına kaşık sallayarak yiyoruz. Ocak ayında yaş üzüm ve çilek de var menüde. Ev baklavası bir harika. Başkan Ömer Faruk çelik’le sohbet ediyoruz. Güzel organizesinden dolayı kutluyoruz. Güzel bir anı olarak kalacak kalbimde.Spil yine Adamo(‘nun ‘Her yerde kar var’ şarkısı ile.