Gönül belediyeciliğinin mimarı Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, 31 Mart akşamı oyunu arttırarak tekrar belediye başkanı seçildi.

Başkan Çelik, 2014 yılı seçimlerinde yüzde 40.60 oy oranı ile seçimi kazanmıştı. Aradaki fark oy ise 1.297 idi.

2019 Mart’ındaki yerel seçim, Manisa’da gerçekten merkezde nefesleri kesti.  O gece Çakra’da Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün rahat rahat kendi seçimini seyrederken, ben zaman zaman Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’in de durumunu takip ediyordum.

Bir ara İYİ Parti’nin adayı İsa Özdemir’in açılan sandıkların bir kısmında öne geçtiğini gördüm. Kendi kendime, ‘Bu seçimde de mi Ömer fazla terleyecek’ dedim.

Ancak sandıklar açıldıkça Ömer Faruk Çelik’in hızla öne geçtiğini gördüm. Gecenin 12’sinde bütün sandıklar açılıp Ömer Faruk Çelik’in yüzde 46.5 oy oranı ile seçimi kazandığı anlaşıldı.  Ömer Faruk Çelik, Şehzadeler Belediye Başkanlığı’nı bir kez daha kazanırken, rakibiyle arasındaki fark 2009 oydu.

O gece sık sık Bilal Demir ile ve Ahmet Songüler ile görüştüm. Ömer Başkanımı da gece tebrik ettim. Beraber 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda seçim otobüsüne çıktık. Beraber halkı selamladık. Ömer Başkan yine o gece güzel bir teşekkür konuşması yaptı. Yalnız bir şeyi daha sonra fark ettim. Beldelerden meclis üyeliği listesine konulan isimlerin seçim sonuçlarına etki yapmadığını ve buralarda İYİ Parti’nin önde olduğunu gördüm.

Geçen Cuma akşamı yani seçimden iki gün önce Ömer Başkan ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün Tabane’de halka birlikte yaptığı seçim çalışmasının çok etkili olduğunu görenlerdenim.

Bir seçimi daha Ömer Başkan güler yüzüyle kazanmış oldu. Kendisini dün tebrik etmeye gittim ama benden önce Almanya’daki dostları gelip tebrik etmiş. Başkan Ömer Faruk Çelik’e yeni dönem hayırlı uğurlu olsun.