Aşık Veysel ne demiş, "Dost dost diye nicesine sarıldım…", gerçekten hayatta dostların yeri başka oluyor. Dün, gazetecilik yaşamımda örnek aldığım, Tercüman Gazetesi'nde 1970 yıllarından itibaren çalıştığım, Sabah Gazetesi'nin duayen köşe yazarı Yavuz Donat ziyaretime geldi. Bir süre önce vefat eden anneme başsağlığında bulundu.
"RAHAT OL" DEMİŞTİ!
15 Temmuz gecesi ne olup bittiğini öğrenmek için kendisini aramıştım. Yavuz Donat üstadım, "Rahat ol, hiçbir şey olmaz, televizyon başından ayrılma" demişti. Tecrübe ayrı bir şey. 15 Temmuz darbe teşebbüsünü şehitler ve gaziler vererek bastırdık. Bugün normal yaşamımızı sürdürüyorsak halkımızın demokrasiye inancı, siyasi partilerimizin darbecilere karşı dik duruşu sayesindedir.
İL İL DOLAŞIYOR
Dün, Yavuz Donat'ı oğlum Gökhan havaalanından aldı. Manisa'daki dağıtım şirketimin bürosunda buluştuk. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik Almanya'dan gelen dostlarını da getirdi, sohbet ettik. Yavuz Donat ülkemizi karış karış gezen, izlenimlerini yazan bir gazeteci. 15 Temmuz'dan sonra da il il dolaşıyor. Manisa'ya geldi, bir dizi görüşmelerde bulundu. Ahmet Erken de son dakika bizlerle oldu.
Bakalım! Yavuz Donat Manisa izlenimlerini ne zaman yazacak?