FETÖ’nün hain darbe girişiminin dördüncü yılını geride bıraktık. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için bütün yurtta törenler düzenlendi. Allah bir daha böyle bir karanlık geceyi bizlere göstermesin. Bu hafta Salı günü Büyükşehir Belediyesi’nin meclis toplantısı vardı. Kültür Sitesine gittim. İlçe belediye başkanları ile görüştüm. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile partisinin grup toplantısından sonra ayaküstü sohbet ettim. Keyfi yerindeydi. Manisa FK’nın Antalya’da yapacağı zorlu play-off maçları öncesi Başkan Ergün’le görüş alışverişinde bulunduk. Manisa FK’nın Çarşamba günü Antalya’ya gideceğini söyledi. Başkan Ergün’e maçları izlemek için ne gün gideceğini sordum. Bana “Kısmetse Pazar günü Antalya’ya gideceğim” dedi. Manisa FK için federasyonun kararı ile ilgili eleştiri yazıma teşekkür etti. Gerçekten federasyon 2. Ligler için doğru ve zamanında karar veremedi. Temmuz sıcağında Antalya’da play-off müsabakaları Pazartesi gecesi oynanacak. Manisa Futbol Kulübü Başkan Cengiz Ergün’ün dediği gibi Kulüp Başkanı Mevlüt Aktan yönetiminde Teknik Direktör Cihat Arslan ve futbolcu ordusu ile Çarşamba günü Antalya’ya gitti. Manisa Futbol Kulübü Antalya Belek’te Susesi Otel’inde maç saatine kadar kampa girdi. Maç saatine kadar günde iki çalışma yapacak olan Manisa Futbol Kulübü futbolcularının moralleri yerinde. Başkan Mevlüt Aktan “Şartlar ne olursa olsun güçlü kadromuzla play-offta başarılı olup 1. Lige çıkma hedefimizi gerçekleştireceğimize inanıyorum. Kadromuz güçlü ve inançlı. Allah bizi sahada utandırmasın” dedi.

Manisa Futbol Kulübü’nün kadrosu bu yarışı başarı ile sonuçlandıracak güçte olduğuna inanıyorum. Koronavirüs olmasaydı daha iyi olurdu. Benim korkum maçların adaletli bir şekilde oynanabileceği konusunda endişelerim var. Buradan merkez hakem kuruluna sesleniyorum. Spor lobisinin etkisinde kalmayarak Manisa Futbol Kulübü’nün maçlarına adaletli düdük çalabilecek hakemleri atayın. Başka bir şey istemiyoruz Manisa olarak. Sahaya çıkacak Manisa formasını giyecek futbolculara güvenimiz sonsuzdur. Yeter ki Karagümrük maçında olduğu gibi saha içi oyuna feda edilmesin Manisa Futbol Kulübü Pazartesi akşamı saat 21.00’de Manisa Fk İnegöl ile Manavgat Emir otel Zeki Demirci Spor Kompleksinde karşı karşıya gelecek. Yolun açık olsun Manisa FK.

FOÇA VE ÇEŞME

Koronavirüs ile turizm mevsiminin ne kadar ülkemizde sarsıldığını bilmeyen kalmadı. Bodrum’a gittim. Çeşme Alaçatı’ya gittim. Eski Foça’yı Urla ve Çeşme Altın’ı gezdim. Urla ve Eski Foça’da yazlıkları olanlar gelmişler. Sıcaklardan biraz olsun serinlemek isteyen günü birlikçilerde Foça ve Urla’da fazla. Bodrum’da ve Çeşme’de İstanbulluları görmek mümkün. Alaçatı’da biraz hareket olduğu söyleniyor.

Foça’ya Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Songüler, Atilla Efendioğlu ve Kızılay Başkanı Selman Keresteci ile birlikte gittik. Sahili gezerken Fikret Taşçı ile eski günleri hatırladım. Sevgili kardeşim Foça’da çok yazlık ev ve villa yaparken birlikte Foça’da güzel günlerimiz geçti. Duldum ki Fikret Taşçı turizm mevsimi biter bitmez Foça’da tekrar inşaat yapmaya başlayacakmış. Ahmet Songüler, Atilla Efendioğlu ve Selman Keresteci ile Foça sahilinde bir tur attık. Gittiğim günün akşamı Foça’da hareket vardı. Sahilde balıklarımızı yerken birçok Manisalıya rastladık. Foça yazın Manisalıların mesken tuttuğu tatil beldesi. Sağolsunlar bana güzel bir Foça akşamı yaşattı dostlarım.

15 Temmuz günü oğlum Gökhan, gelinim Gözde, torun Ertuğrul ile Çeşme’ye gittik. Mert Gönül’ün Boyalık’taki Rooms Otel’e. Hava rüzgârlıydı. Mert Gönül işinin başında plaja gelen müşterilerde bu ortamda fena sayılmaz. Boyalık Beach’in yanındaki Rooms Oteli de faaliyete geçmiş. Dostum Enver de otelin müdürü. Yanına gittik. Oteli beğendim. Bir dahaki gidişimde orada kalacağım.

Bu arada turizmcilerin beklediği müjdeli haberde geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Rusya ile pandemi nedeni ile ara verilen uçuşların Perşembe gününden itibaren başladığını duyurdu. Türk turizminin en büyük pazarlarından biri olan Rusya’nın yeniden açılmasıyla zor günler geçiren sektörün nefes almasını umuyorum. Bu yazın büyük bölümünü Manisa’da geçiriyorum. Geçirmeye devam edeceğim.