Mesleğimde bir noktaya gelmemde Öcal Uluç'un büyük katkısı vardır. Onunla beraber olmak, onun deneyimlerinden, tecrübelerinden yararlanmak benim için ayrıcalıktı. Öcal Uluç İzmir büyükşehir olunca, "İsimle büyükşehir olunmaz. Toplumun yaşam biçimini , kültürünü geliştirerek aktiviteler yapmak gerekir. Kentin çehresini değiştirecek projeleri üretip hayata geçirilmesi, spora ve sağlığa verilen önemle o şehir büyükşehir olur." dedi. Zamanla Öcal abimin dediklerini yapan iller, büyük şehir olarak anılmaya başladı. Manisa da büyükşehir oldu. Seçimlerde Cengiz Ergün tüm ilçelerden aldığı oylarla başkan seçildi. Manisa üç yıldır büyükşehir. Başkan Cengiz Ergün ufkunun ne kadar geniş olduğunu kısa sürede gösterdi. Öcal Uluç'un tarifine uygun projeleri üretti. Bir kısmını hayata geçirdi. Bir kısmını da 2017-2018'de hayata geçirecek. Kültür ve sanatta Başkan Ergün'ün bakış açısı ile Manisa büyük mesafeler kaydetti. Kültür sitesinde hemen hemen her hafta büyüklere ve küçüklere tiyatro gösterileri büyük ilgi çekiyor. Aynı uygulamaları ilçelerde de hayata geçirdi. Vestel ile işbirliği ile yıllar önce Almanya seyahatimde gördüğüm bisitlet yolu yapıyor. Şehir içi trafiğini rahatlatacak elektrikli otobüs projesi için Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sait Türek'le biraraya ekibi ile gelen Başkan Cengiz Ergün görüş alışverişinde bulundu. Hizmetleri ortada. Anket çalışmalarında da Türkiye'de başarıları ile dikkati çekiyor. Başkan Ergün kısa sürede ismi ile değil icraatları ile Manisa'nın gerçek büyük şehir olma yolunda hızlı mesafeler katettiğini gösteriyor.
Başkan Cengiz Ergün'ün sporun bütün branşlarını sevdiğini bilmeyen yoktur, herhalde. Başkan Ergün MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun ve ekibi ile Manisa amatör liglerinde mücadele eden 109 kulübe maddi yardımda bulundu. Başkan Cengiz Ergün gece gündüz çalışıyor. Büyük başkanlığını her alanda hissettiriyor. Meyve veren ağaç taşlanır misali ile ara sıra hizmetleri engellenmek istense de o yeni imajı ile Manisa'yı büyükşehir yapma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Tribünlerde ‘En büyük başkan bizim başkan' sloganında olduğu gibi Cengiz Ergün Manisa'nın büyük başkanı.
ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI'NDA ERKEN FİNAL
Bu hafta süper lig ve PTT liginde maç yok. Ziraat Türkiye Kupası'nda erken gelen final müsabakaları var. Beşiktaş-Fenerbahçe ile Başakşehir-Galatasaray'la karşı karşıya geliyor. Yenilen kupaya veda ediyor. Bugün 20.30'da ATV'de Başakşehir-Galatasaray maçı var. Yarın aynı saatte Beşiktaş-Fenerbahçe. Bütün sporseverlerin şifresiz seyredeceği bu maçlar kaçmaz. İki kupa maçında dananın kuyruğu kopacak. Bakalım Galatasaray turu geçecek mi? Hele pazar günü kim turu geçerse sevinecek, kaybedenin evinde yangın çıkacak.