Nereden nereye… Daha bir buçuk ay önce Lokomotif Moskova’yı sahasında 3-0 yenen Galatasaray, şimdi Avrupa ve Lig’de neredeyse averaj takımı olacak seviyeye geldi. Bu duruma Galatasaray’ı Fatih Terim getirdi. Taraftar ‘İmparator Fatih terim’ dedikçe ben yaptım olduğu mantığı ile Galatasaray’ı yönetince sarı-kırmızılılar bu hale geldi.

Salı gecesi malum benim için ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ gecesi. Salı günü program asla yapmam ve dizimi evde seyrederim. Oğlum Gökhan ‘Akşam maç var baba’ dedi. Ben de ‘Galatasaray’ın izlenecek halimi var. Ben dizimi seyrederim’ dedim. Dizimi büyük bir heyecan ile izledikten sonra maçı açtım. Bir baktım skor 1-0. Daha Bismillah Galatasaray maçın başında yemiş golü. Başrolde son haftaların formsuz ismi Muslera var. Bu seviyede böyle gol yenir mi hakikaten hayret ediliyor. Daha sonra Galatasaray sahada bir şeyler yapmak istiyor ama tam bir plansızlık var sahada.

Fatih Terim kenarda bağırıyor çağırıyor. Ama fasa fiso. Sahada oyun adına hiçbir şey yok. Alman temsilcisi Schalke eğer ki Galatasaray’dan çekinmese maç fark olurdu. Onlarda Galatasaray’ın geçmişinden ürkmüşler yoksa şuan ki Galatasaray bırakın şampiyonlar ligini, ligde hiçbir şey yapamaz.  Alman ekibi Schalke, oldukça dinamik oyunculardan kurulu bir takım.

Ancak, baskıyı yediklerinde hata yapıyorlar. Özellikle savunmada Sane dışında kolay geçilebilecek oyunculardan oluşuyor. Galatasaray’dan daha iyi bir takım olmadıkları ortada. Ama Galatasaray gerçek Galatasaray değil ki. Bir oyun kurucu, bir lider ne yazık ki Salı akşamı yoktu. Takım olarak baskı ve alan daraltma yapılamadı. Her an dağılmaya uygun bir rakip olan Alman ekibi, iki hatayı iyi değerlendirdi.

Görünen bir gerçek var, Galatasaray gol atmakta zorlanıyor. Golcü yok. Böyle olunca oyunu çevirmek mümkün olmadı. Hatta, son bölüm tam bir teslimiyet görüntüsü şeklinde geçti. İçim acıdı bu görüntüye. Hiç şüphe yok ki binlerce gurbetçi vatandaşımızın da tribünde içi acımıştır.  Maç öncesi ve sonrası Fatih Terim’in yaptığı açıklamalar tamamen hedef saptırma adına yapılmış açıklamalar.

Kardeşim sen önce takımın ne yapıyor onu söyle. Muslera hemen hemen her maç kritik hata yapıyor. Savunma arkasına atılan her top pozisyon oluyor. Tutturmuşsun bir Sinan gidiyorsun. Takım bal yapmayan arı. Sen hakemlerle TFF’le uğraşıyorsun. Bu kafa ile Galatasaray bir arpa boyu yol gidemez. Fatih Terim öz eleştirisi bir an önce yapmalı. Yoksa bu sezon biz Galatasaraylılar daha çok üzülürüz.