Sabah Gazetesi’nin Evliya Çelebisi üstad Yavuz Donat eşi Canan Hanım’la Pazartesi akşam üstü Bursa-Balıkesir ve Akhisar üzerinden Manisa’ya geldi. Ayn-ı Ali’de Sultan Levent’i ardından Bıyık’ta olmazsa olmaz Hayrullah Solmaz’ı ziyaret etti. Kendi başına Manisa caddelerini ve sokaklarını dolaştı.

Valimiz Ahmet Deniz’le eşi Olcay Hanım’la Ayn-ı Ali’de bir araya geldiler. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Mehmet Emin Çipiloğlu ve MHP Şehzadeler İlçe Başkanı Şener Özten  ile çay içti. Manisa’da Valilik yapan Necati Çetinkaya ve Celalettin Güvenç’le telefonla görüştü.

Ben ve Sultan Levent’te görüşmeye ortak olduk. Yavuz Donat yakın dostlarından Manisa siyasetinin duayenlerinden Cumhuriyet tarihini en uzun süre Maliye Bakanlığı yapan Sümer Oral’a “Memleketindeyim” diye aradı. Sümer abim “Ertuğrul da yanındadır” dedi. Üstad Donat “Ertuğrul da var. Aynı-ı Ali’de Levent’in Sultan çayını içiyoruz” dedi. Türk Sanat Müziği’nin duayeni Sultan Levent’in dostu Ahmet Özhan’ı aradı.

Dün Alaşehir ve Sarıgöl’de seçim çalışmalarına katılan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile görüştü. Ben ve oğlum kısa sürede bu görüşmeleri yapan Yavuz Donat’ı hayran hayran seyrediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’le telefonda konuştu. “Cengiz senin seçiminde sorun yok. Merkez’de de yok” dedi.

Bu sırada Ahmet Erken de geldi. Olmazsa olmaz Hayrullah Solmaz aradı. Ne zaman geliyorsunuz diye. “Saat 19.30’da oradayız” dedim. Sevgili dostum Solmaz, Yavuz Donat ve eşi Canan Hanım için öyle bir sofra hazırlamış ki nazar değmesin. Hayrullah Solmaz’ın eşi Emine ve kızı Atiye de yemekte bizlerleydi. Yavuz Donat, oğlum Gökhan’dan torun Ertuğrul’u getirmesini söyledi. Geldi, önce mızmızlık yaptı. Sonra Yavuz abisinin yanına gitti. Yemek harikaydı. Misafirler ise Bursa ve Balıkesir’den yorgun geldikleri için izin isteyip Anemon Otel’deki odalarına çekildiler.

Dün sabah otel müdürü Naim, oğlum Gökhan ile birlikte Yavuz Donat eşi Canan Hanım ve misafirleri ile kahvaltı yaptık. Gece bizimle beraber olan Ahmet Erken katılamadığı kahvaltıda Yavuz Donat’la bol bol sohbet ettik ve kendilerini Bodrum’a uğurladık. Yavuz Donat Manisa gözlemlerini bugün yazabilir. Okuyunca öğreneceğim. Donat’ın Manisa’da Cumhur İttifakı’nın durumunun iyi olduğunu tespit ettiğini biliyorum.