Gözler ve kulaklar bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün açıklayacağı büyük müjdeye çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Cuma günü tüm milletimize büyük müjde vereceğiz. Şuanda bizde bu müjdenin hayalleri ve rüyası içindeyiz. Türkiye’de yeni bir dönemin açılacağına inanıyorum. Şimdi açıklarsam bu işin heyecanı kalmaz” sözlerini söylemesi büyük yankı uyandırdı.

Günlendir ulusal televizyon kanalları Ağustos sıcağında konu bulamadıkları için Biden sözleri, Muharrem İnce’nin hareketinin ve Kılıçdaroğlu’nun Abdullah Gül’den neden korkuyorlar sözleri üzerine program yapma yarışında iken bir anda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Büyük müjde açıklayacağım” sözleri önceki gece tv programlarının değişmesine neden oldu. Ama çokta iyi oldu. Aynı sözleri tekrar eden konukların sözleri bilgiç tavırları ile ahkam kesmeleri başta beni olmak üzere bir kısım izleyicileri televizyonların haber programlarını izlemeye sevk ediyordu. Ortada fol yok yumurta yok 2023’te yapılacak başkanlık seçimleri için bugünden Millet İttifakının adayı Gül olabilir mi diye ahkam kesmek rahmetli Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in “Doğmamış çocuğa don biçmeye” benziyor. Ortada Muharrem İnce tekrar cumhurbaşkanı adayı olmak için hareket başlattı.

Bugün yarın CHP İstanbul Milletvekili Demirel’in damadı İlhan Kesici merkez sağı toplamak için bir çalışma içinde. İlhan Kesici üstat Çarşamba günü beni aradı. Gazetem Olay’daki yazımı okuduğunu söyledi. Telefonda sohbet ettik. Naci Akın’dan, Hasan Çoksöyler’den ve Ümit Canuyar’dan bolca bahsedip kulaklarını çınlattık. Sonbaharda siyasette hareketlilik artacağa benziyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün vereceği büyük müjdenin ne olabileceği üzerinde de program başlattılar. Televizyon kanalları Akdeniz’de veya Karadeniz’de verimli bir gazın bulunduğu ve bunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklayacağı yönünde görüş bildirenler çıktı. Herkes kendine göre bir şeyler söylemeye çalıştılar. Hiçbir programdaki konuşmacılar beni tatmin etmedi. İlk defa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Milletimize Cuma günü büyük müjde vereceğim” dedi. Bugün Cumhurbaşkanımız Erdoğan milletimize vereceği müjdeyi açıklayacak. Bekleyelim görelim. Büyük müjde neymiş?

GÖZEN VE EKİN AİLELERİNİN MUTLULUĞUNU PAYLAŞIYORUM

Üstat Yavuz Donat’ın Manisa’da olduğu günlerde gazete başbayiliği yaptığım yıllarda bizim ekibin içinde yer alan İzmir Bornova-Alsancak gazete başbayiliği yapan sevgili dostum Yalçın Gözel’in oğlu Gökay evlendiriyordu. Kuşadası’ndan Mustafa Tatar, İzmir’den Bedri Kurtuluş beni aradılar. Yalçın’ın oğlunun düğününde buluşalım diye. Bende durumu anlattım. Fırsatını bulursam beraber oluruz dedim. Üstat Yavuz Donat Manisa’da 3 gün kalınca düğüne katılamadım. Bizim ekipten Mustafa Tatar ve Bedri Kurtuluş, Yalçın Gözen’in mutlu gününde yanındaydılar. Bazen istesen de olmuyor. Bu düğünde olmayı arzu etmiştim. Sevgili dostum Mustafa Tatar düğün gecesinin anılarını bana anlattı ve fotoğrafları da gönderdi. Sevgili Yalçın kısmet değilmiş. Gözen ve Ekin ailelerinin sevgili çocukları Elif ve Gökay’ın mutlu gecesinde olamadım. Yeni hayatlarında mutluluklar dilerim.