Doğalgaz müjdesi, Doğu Akdeniz, Yunanistan’ın şımarıklığı derken Zaferler ayımız olan Ağustos ayını geride bırakıyoruz. Ülkenin gündemi hep sıcak hep yoğun. Bu yoğunlukla ülke olarak koronavirüs tehlikesini unuttuk. Zaten tatil beldelerinde herkes kafasına göre takılıyor. Ne sosyal mesafe var ne de maske. Hal böyle olunca durum ciddileşiyor.

Koronavirüs hayatımızı alt üst etti desem yeridir. Her sene gittiğim Çeşme-Ildır’da ki yazlığıma bu sene gidemedim. Daha doğrusu cesaret edemedim. Virüs her yede dolaşıyor. Bu virüsü dolaştıran biziz esasında. Yeni normalleşme dönemini ülke olarak tam anlamıyla idrak edemedik. Pandeminin ilk çıktığı andan itibaren ülke olarak gerekli önlemleri aldık. Süreci iyi yöneten ülkelerin başında geldik. Mart-Nisan- Mayıs aylarında virüsün hızını kestik. Ama 1 Haziran itibariyle eski tas eski hamam moduna geçince Koronavirüs yeniden etkili olmaya başladı. Vaka sayıları her geçen gün artıyor. Vatandaş olarak tedbirlere harfiyen uymalıyız. Devletimiz yeni tedbirler almak zorunda kaldı. Kamuda esnek çalışma yöntemine geçildi. Ben önemlerin artarak devam edeceğini düşünüyorum. Yoksa tekrardan en başa döneceğiz. Önümüzde İtalya örneği var. Bu gidişle İtalya’yı geçme noktasına geleceğiz.

İşte bu hassas ve zorlu süreçte Manisa’da Türkiye’ye örnek gösterilebilecek bir kurum var. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası. Başkan Mehmet Yılmaz’ın ne kadar titiz bir insan olduğu iyi bilirim. Bir şey yapılacaksa onun en iyisini yapar. Mesleğinde de böyledir, oda başkanlığında da aynı titizlikle devam ediyor. Pandemi süreci başladığından bu yana en üst seviyede önlem alan bir kurum Manisa Ticaret ve Sanayi Odası. Geçen hafta Başkan Yılmaz ile bir araya geldik. Meclis toplantısından çıktıklarını ve toplantı öncesi koronavirüs testi olduklarını söyledi. Sonra odada alınan önlemleri anlattı. Ben birçoğunu biliyordum ve duymuştum. Ama başkanın kendisinden daha detaylı bir şekilde öğrendim.   Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’na gittiğinizde bütün hijyen önlemleri en üst seviyede. Sanki bir uzay üstüne girmiş havasını yaşıyorsunuz. Sosyal mesafe, maske kullanımı, el temizliği… Her açıdan hijyenik bir ortam sizi karşılıyor. Personellerin her biri tulumlu, maskeli ve siperlikli. İçeri girer girilmez ateş ölçülüyor ardından Başkan Yılmaz’ın özel olarak getirdiği Stay Safe Aerosol Dezenfektan ile elleriniz hijyenik bir duruma geliyor. Personel belli aralıklarla koronavirüs testi oluyor. Yazımın başında bahsettiğim gibi son meclis toplantısı öncesi tüm meclis üyelerine koronavirüs testi olmuş. Başkan Yılmaz; ‘Ne personelimiz de ne de o gün toplantıya gelen meclis üyelerimizden hiçbirinde koronavirüs çıkmadı. Ama bu çıkmayacağı anlamına gelmez.  Tedbirli davranmaya devam etmeliyiz’ diyor. Kuruma gelip bu kadarı da fazla diyenler de çıkıyormuş. Ama Başkan Yılmaz’ın güzel bir sözü var; ‘Uçak bir defa düşer, gemi bir defa batar. Sağlıklı şaka olmaz’

Başkan Yılmaz doğru söylüyor sağlıklı şaka olmaz. Bu yüzden tedbirlere riayet etmeliyiz. Ben Manisa’da bu konuda en iyi örnek olarak Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nı görüyorum. Eminim ki Türkiye’de başka bir oda da bu kadar önlem yoktur. Bu yüzden Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz başta olmak üzere, Meclis Başkanı Ümit Türek ve tüm yönetim kurulu üyelerini canı gönülden kutluyorum. Bu işi şeklen değil gerektiği gibi en üst düzeyde yapıyorlar. İnsan sağlığı her şeyden önemli.