Ramazan öncesi bir nikah törenine daha katıldım. Enis Çanlı bizim gazetemizin de kalemi keskin köşe yazarlarından. Kızı Gülten'i dünya evine uçuruyordu, tören Cumartesi günü Şehzadeler Belediyesi'nin nikah salonu Bedesten'deydi. Her zaman olduğu gibi Nezih Varol ile nikaha gittim. Çanlı ve Karipçin aileleri konuklarını karşılıyordu. Ama, nikahta nazar değdi, Enis Çanlı'nın arabasına davetlilerden biri dokunmuş; "Enis, olur böyle şeyler, cana gelmedi, mala geldi".
BAŞKAN ÇELİK'İN GÖZÜNDEN KAÇMADI
Müge-Enis Çanlı çiftinin kızı Gülten, Mütahhare-Mehmet Karipçin çiftinin oğlu İlker ile Bedesten'de gerçekleşen geniş katılımlı bir nikah töreniyle dünya evine girerken, her iki ailenin dost ve akrabaları gelir de, basın camiası Enis Çanlı'yı yalnız bırakır mı? Ben de gazeteci Nezih Varol, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Basın Danışmanı oğlum Gökmen Aytaç ve Yeni Asır Gazetesi Manisa Büro Sorumlusu Ali Filizkan ile nikahta bulunmaktan mutluluk duyduk. Tabi bu durum nikahı kıyan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'in de gözünden kaçmadı. Başkan Çelik nikahı kıymaya başlamadan önce basın camiasından konuklara dikkat çekerek bana, basın mensuplarının iyi ve kötü gününde yanında olduğum için teşekkür etti. Nikahta Milletvekilliği de yapan Ümiy Canuyar ile MESOB Başkanı Hasan Geriter de vardı. Ama gözlerim Avukat Emin Uz'u aradı. Sanırım yoğun çalışması nedeniyle nikaha gelemedi.
GÖRKEMLİ BİR DÜĞÜN OLDU
Genç çiftin nikahını Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik kıyarken, Güneş Yücel, Salih Emrah Turan, Berker Karipçin ve Miray Çanlı da şahitlik görevinde bulundu. Başkan Çelik'in sorusu üzerine Damat İlker Karipçin'in geline en az babası kadar iyi bakacağını söylemesi ve ardından "Evet" demesi, salonda bulunan davetliler tarafından uzun süre alkışlandı. Çelik, nikah ahdini gerçekleştirdikten sonra Enis Çanlı'nın gazetecilik mesleğine tutkusundan da söz ederek, "Damadımız geline en az babası kadar iyi bakacağını söyledi. Ama evlilik cüzdanını yine de geline vereceğim. Enis bey sanmasın ki gazeteci olduğu için kızına ayrıcalık gösteriyorum, ben zaten her zaman cüzdanı geline veriyorum. Çünkü biz erkekler bu cüzdanı hanımlar kadar iyi koruyamayız. Hanımlar evlilik cüzdanını ilk günkü gibi korur. Genç çiftimize mutluluklar dilerim" dedi.
Ben de Gülten-İlker çiftine bundan sonraki yeni hayatlarında mutluluklar dilerim.