Büyük Başkan Cengiz Ergün ne soğuk ne yağmur dinliyor. Her hafta birkaç ilçede halkın içinde boy gösteriyor. Demirci’de bu hafta içinde yaptığı mahalle ziyaretlerinde hanımların Başkan Cengiz Ergün’e ilgisi büyüktü.

Dün Büyükşehir Belediyesi’ne gittiğimde Basın Danışmanı Cihad Taysi’yi bulamamıştım. Tuncer Karayılan’a sordum, “Başkan’la birlikte Köprübaşı’nda” dedi.  Yani Başkan Cengiz Ergün Demirci’den sonra dün de Köprübaşı’na gitmiş. Mahalle muhtarları ile görüşmeler, yapımı devam eden hizmetleri yerinde kontrol eden Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün hızına yetişmek, çalışma temposuna ayak uydurmak çok zor. Elektrikli otobüslerde bugün yarın Manisa merkezinde yollarda görebilirsiniz.

Ara sıra Turgutlu, Salihli ve Alaşehirli dostlarımla görüşüyorum. Bazen onlar beni arıyor. Bazen de ben. Hepsi o yörelerin siyasetini bilen kişiler. Bana söyledikleri şu: “Büyükşehir Belediyesi yörelerimize bugüne kadar görmediğimiz hizmetleri getirdi. Allah Başkan Cengiz Ergün’den razı olsun. Verdiğimiz oylar boşa gitmedi. Oyumuz yine Cengiz Ergün’edir” diyorlar.

Ben de kendilerine takılıyorum. “Benim Cengiz Ergün’e yakınlığımı bildiğiniz için böyle konuşuyorsunuz” diyorum. Onlar da bana, “Biz gerçekçiyiz. Kimseden birşey talep edecek kişiler olmadığımızı biliyorsun. Gerçekten Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve ekibi ile ilçelerimizin ihtiyaçlarını gideriyor. Yol yapıyor, köprü yapıyor, tesisler yapıyor. Bizlere dışarıdan gelen misafirlerimiz, Manisa’nın girişi ve çıkışındaki köprülerin yeraltı, yerüstü geçitleri şehrin havasını değiştirdiğini söylüyorlar.”

Geçenlerde benim yılların berberi Fevzi, Alaşehir’in bir köyüne gitmiş. Orada halkın konuştuklarını tıraş olurken bana anlattı. Köylüler, “Bu yolumuzu Cengiz Başkan yaptı. Allah razı olsun diyorlar” dedi. Bizim milletimiz vefalıdır. Hizmet edeni takdir ediyor. İlçelerde Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e dün de büyük ilgi vardı. Bugün de bu ilgi devam ediyor.