2. Lig Beyaz Grup’ta bugüne kadar içeride ve dışarda oynadığı tüm maçları gücü ve bileğinin hakkıyla kazanan böylece zirveye oturan Manisa Futbol Kulübü Kırklareli deplasmanında maçın hakemi Demokrat Özgür Güneş tarafından pırasa doğranır gibi doğrandı. Berabere biten maçta Manisa Futbol Kulübü’nün hakemin gözü önünde gerçekleşen pozisyonlarda iki net hatta üç net penaltısının görmemezlikten gelindiği iddia ediliyor.

Dün Manisa Futbol Kulübü Başkan Vekili Engin Anlı ile beraberdik. Kırklareli maçını şeref tribününden izleyen Anlı, bana maçla ilgili öyle şeyler anlattı ki neredeyse küçük dilimi yutacaktım. Pazar günkü maç, tansiyonu yüksek bir şekilde geçmiş. Şeref tribününde de futbol adına istenmeyen görüntüler yaşanmış. Manisa FK Kulüp Başkanı Mevlüt Aktan’a sözlü sataşmalar olmuş. Tribündeki nahoş olayların yaratıcısı ise, Kırklarelispor Başkanı Volkan Can olmuş.

Maçı izleyen Başkan Vekili Engin Anlı, Kırklareli’nde olup biteni bana şöyle anlattı:

“Maçın hakemi Demokrat Güneş, 20, 33 ve 90+2. Dakikalarda bize göre çok net penaltı olan pozisyonlarda oyunu devam ettirdi. Bizim bu pozisyonlarda canımız yanarken, rakibimiz Kırklarelispor kulübünün başkanı Volkan Can, Kulüp Başkanımız Mevlüt Aktan’a her defasında dönerek, hoş olmayan tavırla “Ya Başkan, sizin oyuncular da ne güzel atlıyorlar” tarzında cümleler kurdu. Maçın bitiş düdüğüyle beraber tekrar Mevlüt Başkan’a dönen Volkan Can, bir kulüp başkanı tavrına yakışmayacak şekilde yine Mevlüt Başkan’a sataşmada bulununca biz de “Başkan, sen ev sahibisin ayıp ediyorsun” dedik. “Ayıp edersem ne olacak” şeklinde karşılık bulduk. Kulüp başkanlarının fevri hareketleriyle protokol tribününe doğru hareketlenen bazı taraftarlar da olunca, olay bir anda arbedeye dönüştü. O sırada Volkan Can’ın tehditvari söylemleri devam ederken, Emniyet güçleri olayların büyümesini önledi.”

Manisa Futbol Kulübü, geçen yıl da masa başı hesaplara kurban gitti. Nerede mi gitti? Play-Off müsabakalarında. İstanbul’da Karagümrük Stadı’nda futbol oynamaya müsait olmayan fiziki koşullarda oynanan maçta, Karagümrük’ün sahadan galip çıkması için her şeyin yapıldığını biliyoruz. Onun için bu yıl futbol kalitesi yüksek düzeyde maçlarını oynayan Manisa Futbol Kulübü, bugüne kadar içeride ve dışarıda rahat galip gelen bir takımdı. Elbette bazı maçlarda hakemlerin hataları olacaktır. Ama Kırklareli’deki hakem Demokrat Özgür Güneş, gördüğünü çalmayarak Manisa Futbol Kulübü’nün 3 puan almasını engellediği bana anlatılanlardan anlıyorum. Samsunspor ve Manisa Futbol Kulübü arasında bu mücadele, bundan sonra da kıran kırana geçecek. Manisalı olarak, kulüp başkanlığı yapmış biri olarak futbol camiasını iyi bilen bir kişiyim. Samsun lobisinin bundan sonra atanacak hakemler üzerinde oynayacağına dair inanmak istemediğim duyumlar aldım. İnşallah doğru değildir ama MHK’nın, bundan sonra her iki takımın maçlarına daha tecrübeli hakemleri görevlendirmesini tavsiye ediyorum. Amacım yangını körüklemek değil, söndürmektir.