TURGUTLU Belediye Başkanı Turgay Şirin, büyükşehir uygulamaları sonrasında ilçeye bağlı birer mahalle olan eski belde ve köy muhtarları ile bir araya gelerek, sezon açılışı öncesi meyve alım-satım yerleriyle ilgili istişarede bulundu. Mahallelerde yapılacak çalışmalar hakkında vatandaşın temsilcisi olan muhtarlarla fikir alışverişinde bulunmanın önemine değinen Başkan Şirin, "Sorunlarını en aza indirgemek için çaba sarf ettiğimiz mahallelerimizde meyve alım-satım yerleriyle ilgili ihtiyaçları da karşılıyoruz." dedi.
Turgutlu Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda ilçeye bağlı birer mahalle haline gelen 17 eski köy muhtarlarının katılımıyla bir toplantı düzenlendi. Toplantıda Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin'e Zabıta Müdürü Bülent Gökmen, Muhtarlık İşleri Müdürü Aydın Lenger, Fen İşleri Müdürü Yasemin Sungur ile Temizlik İşleri Müdürü Adnan Mut eşlik etti.
Mahalle muhtarları toplantıda talep ve önerilerini dile getirirken, Başkan Şirin de sezon öncesi alınacak önlemlerle meyve alım-satım yerlerinde yaşanabilecek olası sorunların önüne geçmeyi hedeflediklerini söyledi. Başkan Şirin, "Her zaman olduğu gibi yine mahallelerimizi yakından ilgilendiren konulara yönelik muhtarlarımızla bir araya geldik. Biz, Turgutlu'yu merkezi ve yeni mahalleleri ile bir bütün olarak düşünüyor ve çalışmalarımızı bu düşünceyle şekillendiriyoruz. Amacımız, ilçe merkezinin rahatlığını ilçemize uzak mahallelerin de yaşamasını sağlamak. Eski köylerimizin ferah ve sorunsuz olması, kent merkezimize olumlu yansıyor. Ancak merkeze uzak mahallelerimizin merkezden farklı ihtiyaçları var. Bu amaçla özellikle kırsal kesimimizin, tarımla uğraşan halkımızın sorunlarına öncelik veriyoruz. Geçtiğimiz yıl Ayvacık, Yakuplar ve Çatalköprü Mahallesi gibi meyve alım-satım yerine ihtiyaç duyulan mahallelerimizin bu ihtiyacını karşıladık. Geçen hafta itibariyle de Karaköy Mahallemize de yeni bir yer kazandırdık. Umuyorum ki bu sezon bereketli ve kazançlı geçer." şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim