Alaşehir'deki özel bir üzüm işletmesinde çalışan Meltem E., geçen 10 Ağustos'ta saat 17.00 sıralarında eve dönmek üzere yola çıktı. Genç kadın, Beş Eylül Mahallesi, Kenan Evren Caddesi'ne geldiğinde, önünü 1.5 yıldır ayrı yaşadığı, demir doğrama ustası olan eşi Emrah E. kesti. İddiaya göre Emrah E., biri 5 diğeri 2 yaşındaki iki cocuğunu da alıp baba evine dönerek kendisini terkeden 7 yıllık eşi Meltem E.'yle barışmak istedi. Ancak Meltem E., eşinin bu isteğini geri çevirip, eve dönmeyi kabul etmedi. Bunun üzerine öfkelenen Emrah E., bıçakla eşini karnı ve boğazından yaralayıp kaçtı. Kanlar içinde kalan Meltem E., çevredekilerin haber vermesi üzerine gelen 112 Acil Servis ambulansıyla kaldırıldığı Alaşehir Devlet Hastanesi'nde, doktorların müdahalerine rağmen yaşamını yitirdi.

Polis, olayın ardından kaçan Emrah E.'nin yakalanması için çalışma başlattı.Teknik takip sonucu Emrah E.'nin cep telefonundan önce Manisa ve Alaşehir'den, ardından da İzmir'in Kiraz ilçesinden sinyal alındı. Bunun üzerine Kiraz'da yoğunlaşan polis, beyaza boyadığı kırmızı renkli motosikletiyle iş aramak için ilçeye geldiği öğrenilen Emrah E.'yi, Kiraz Sanayi Sitesi'ndeki bir kahvehanede çay içerken dün yakaladı. Emrah E., Alaşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Emrah E., polisteki işlemlerinin ardından bugün Alaşehir Adliyesi'ne sevk edildi. Mahkemedeki ifadesinde "1.5 yıldır ayrı yaşadığım eşim Meltem ile anlaştık, eve dönecekti. Ancak, buna rağmen eve dönmedi. Bu nedenle olay günü kendisiyle konuşup, eve dönmeye ikna etmek için çalıştım. Ancak, kendisi bana bıçak çekti. Elindeki bıçağı alıp, rastgele kendisine salladım. Eşimi öldürmek niyetiyle olay yerine gitmemiştim. Olayın ardından kaçıp Kiraz'a gittim, burada bir ev kiraladım. Cinayet aleti bıçağı ise olaydan sonra motosikletimin koltuk arasına sıkıştırmıştım, ancak yolda düşmüş" dediği öğrenilen Emrah E., tutuklandı.
Editör: TE Bilişim