Güvenlik güçleri dün gece aldıkları istihbarı bilgiler doğrultusunda terör örgütü PKK'nın dağ kadrosunda olduğu tespit edilen 2 teröriste yönelik operasyon yaptı. Operasyonda teröristler saklandıkları evde silahları ile birlikte yakalandı. Yakalanan teröristlerin Kaymakam Safitürk'ün saldırısını düzenleyen teröristler olduğu belirtildi.

EŞGALİ GÜVENLİK KAMERASINDAN BELİRLENDİ

Soruşturmada, Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk kayyum toplantısı için Ankara'da bulunduğu sırada patlayıcının makam odasına yerleştirildiği belirlendi. Kaymakamlık binasındaki güvenlik kamerası görüntülerinin taranması sonucu, patlayıcıyı makam odasına yerleştiren PKK'lı teröristin eşkali saptlandı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor. Patlama sonrası soruşturma başlatan güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınan 38 kişiden 13'ü emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakıldı. Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Tahsin Erdaş, Özel Kalem Müdürü Mehmet Şerif Mesutoğlu ve bazı kaymakamlık çalışanlarının da aralarında bulunduğu 25 kişinin emniyetteki sorguları ise devam ediyor. Patlama sonrası şehit olan Kaymakam Safitürk ve 2 kişiyi patlamanın olduğu odadan çıkaran kaymakamlık çalışanının da bilgisine başvurulduğu öğrenilirken, gece yarısı bir kişinin daha gözaltına alındığı öğrenildi.
Editör: TE Bilişim