YUNUSEMRE Belediyesi'nin, ihtiyaç sahiplerine el uzatmak amacıyla kurduğu ‘Gıda Bankası' hizmete açıldı. İhtiyaç sahiplerinin erzak alışverişini yapabilmesi için kurulan işletmede gıda maddelerinden temizliğe kadar birçok ürün çeşidi yer alıyor.
Sosyal belediyecilikte hayata geçirdiği projeler ile vatandaşların takdirini toplayan Yunusemre Belediyesi, yine önemli bir çalışmayı faaliyete geçirdi. İhtiyaç sahiplerine el uzatmak amacıyla hayata geçirilen Gıda Bankası'nın açılışı yapıldı.
Mimar Sinan Bulvarı üzeri Şoförler Cemiyeti yanında kurulan Gıda Bankası'nın açılış törenine Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi'nin yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, AK Parti MKYK Üyesi Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcıları, Yunusemre Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Daire Müdürleri, Yunusemre Kent Konseyi Başkanı Halil Arslan, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılışta konuşan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Ramazan öncesi yoğun bir çalışma ile Gıda Bankası'nı tamamlayıp vatandaşların hizmetine kazandırmaktan dolayı mutlu olduklarını kaydetti.
Yunusemre Belediyesi olarak çok önemli hizmetleri vatandaşlara kazandırdıklarını belirten Başkan Çerçi, "Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz marifetiyle; Evde Bakım Hizmetlerinden Yardım Kolilerine, İkinci El Eşya Çarşısından Gıda Bankasına kadar çok önemli hizmetleri vatandaşımıza kazandırdık. Bütün ekibi çalışmalarından dolayı kutluyorum. Belediyemizin çok sayıda hizmetleri var, önemli çalışmaları var. İlçemizde bulunan vatandaşlarımızın hepsine hizmet götürmek amacıyla çalışıyoruz. Sosyal belediyecilik bizim olmazsa olmazımızdır. Bu çalışmaların yanı sıra diğer tüm belediyecilik alanlarında yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Sosyal yardım konusunda hayırsever vatandaşlarımızın da yardımlarına talibiz." dedi.
AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber de, Yunusemre Belediyesi'nin ekibiyle beraber çok güzel işlere imza attığını belirterek,"Bugün Gıda Bankası'nın açılışı için buradayız. Yaklaşık 15 gün önce TOKİ 1. Etap Kura Çekilişini gerçekleştirdik. Bu güzel projelerimizin yüzde 80'i alt gelir gruplarımıza yöneliktir. Yunusemre Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi ve ekibine bu güzel hizmetinden dolayı teşekkür ederim" diye konuştu.

"BAŞKAN ÇERÇİ VE EKİNİ KUTLUYORUM"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ise, hayırseverlerin hayırlarını doğru adreslerine ulaştırabilmelerine aracı olduğu için Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ve ekibini kutladığını kaydetti.
Bakan Yardımcısı Ersoy, "Ramazan ayı arifesinde böyle güzel bir etkinliğe katılmaktan dolayı çok mutluyum. Bu güzel hizmetten dolayı Yunusemre Belediye Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Hayırseverlerimizin hayırlarını doğru adreslerine ulaştırabilmelerine aracı olduğu için Yunusemre Belediye Başkanımız ve ekibini kutluyorum. Bütün dezavantajlı gruplarımıza yardımda bulunmak amacıyla çalışmalarda bulunuyoruz" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Gıda Bankası'nın açılışı gerçekleştirildi.

GIDA BANKASINA BAŞVURMAK İÇİN

Gıda maddelerinden temizliğe kadar birçok ürün çeşidinin yer aldığı işletmeye vatandaşlar başvuruda bulunmak için Yunusemre Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne kimlik fotokopisi, gelir belgesi, ikamet bilgilerinin de yer aldığı nüfus kayıt örneği, SGK hizmet dökümü, tapu kaydı, vergi dairesi mükelleflik yazısı, trafik tescil ve ÇKS belgesiyle başvurabilecekler. Yapılan incelemeler sonrasında ihtiyaç sahibi olarak belirlenen vatandaşlara kart verilecek. Kartlara her ay belirli bir miktar para yüklenecek. Kartların kullanımı bir yılla sınırlı tutulurken; yılsonunda kullanıcılardan belgelerini yenilemeleri istenecek.


Editör: TE Bilişim