Manisa'da Küçük Sanayi Sitesi'nde esnaflık yapan Hasan Balcı isimli vatandaş, 30 Ağustos törenlerinin iptal edilmesinin içine sindiremeyince alternatif bir tören yaptı. Atatürk posterleri, Atatürk büstü ve Türk bayraklarıyla süslediği aracıyla şehir turu atan Balcı, tek kişilik tören kutlamasıyla ilgi odağı oldu.
30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının iptal edilmesi birçok kesimden tepki alsa da törenler bu yıl sade bir şekilde yapıldı. Milli bayramların olmazsa olmazı olan resmi geçit töreninin yapılmaması Manisalı bir esnafı, kendince çözüm bulmaya yöneltti.
Manisa Küçük Sanayi Sitesi'nde esnaflık yapan 60 yaşındaki Hasan Balcı isimli vatandaş, kendisine ait özel aracını Atatürk posterleri, Atatürk büstü ve Türk bayraklarıyla donatarak şehit turu attı. Açık kasa pikap tarzı aracının üstüne Atatürk büstü yerleştiren ve hazırladığı pankartla ‘Atam, emanetlerinin ve ilkelerinin bekçisiyiz' yazdıran Balcı şehit turu sırasında Manisalıların da ilgi odağı oldu.
"ATATÜRK'Ü ANLAMAK İÇİN NUTKU İYİ OKUMAK GEREKİR"
Balcı, şehit turu sonrası yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Ülkemiz topyekûn ciddi bir sınavın içeresinden geçiyor. Bu zorlu sınavı atlatabilmek için Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Nutuk'unu iyi okuyup anlamak gerekir. Sadece ‘Biz Atatürkçüyüz' demekle onu anlamak mümkün değildir. Ben bir esnaf olarak ve ülkesinin toprak bütünlüğünü düşünen birey olarak araçla şehir turu atmayı uygun buldum. Gerek Milli Bayramlarımız gerekse dini bayramlarımıza ve onun değerlerine mutlaka sahip çıkmalıyız. Bu bayramlar bizlerin birlikteliğini ortaya koymaktadır."
Editör: TE Bilişim