DEMOKRATİK Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, "'Başkanlık' denildiği zaman ne anlaşılıyor bunu bilmiyorum. Ama başımızdaki Cumhurbaşkanı'nın görevi ve adı zaten başkan. Cumhur, 'Halk' demek. Başkan da zaten anlaşılacağı gibi 'Başkan' demek. Şimdi adı Başkan olduğu zaman veya kendilerinin deyimi ile 'Reis' denildiği zaman, asgari ücret 4 bin TL olacak mı? Ben buna bakarım" dedi.
DSP Manisa İl Başkanlığı hafta sonu Öğretmenevi'nde seçimli olağan kongresini yaptı. Kongreye DSP Genel Başkanı Önder Aksakal da katıldı. İl Kongresi öncesi açıklamada bulunan DSP Genel Başkanı Aksakal, il kongrelerinin hızlı bir şekilde yapıldığını 27 Kasım'da ise olağan seçimli büyük kurultaylarını yapacaklarını söyledi. Aksakal, tüm kongrelerin tamamlanmasının ardından yapacakları 10. Olağan Kurultay'da Türkiye için çözüm önerilerini ve bu sıkıntılı süreçten çıkış yollarını halkal paylaşacaklarını kaydetti.

DSP Genel Başkanı Aksakal açıklamasının ikinci kısmında Türkiye'nin gündeminde olan Başkanlık Sistemi'ni eleştirdi. Aksakal, Cumhurbaşkanı'nın Türkiye'nin başkanı olduğunun altını çizip, DSP'nin Cumhuriyet rejimi, parlamenter sistem ile de bir sorunu bulunmadığını anlatırken şöyle dedi:

"Fakat Türkiye Cumhuriyeti'ni son 15 yıldır yöneten zihniyet, daha işbaşına gelmeden önceden itibaren bir arayış içerisindeydi. Buna zaman zaman geçmişte, 'eski veya yeni Osmanlıcılık' isimleri taktılar. Bu politikalarının sahibi olan teorisyeni olan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu idi. Yaşadığımız 15 Temmuz sürecinin öncesinde Davutoğlu'nun politikalarının iflas ettiğini özellikle güneyimizde yaşanan hadiselerin, Suriye ve Irak politikalarının Türkiye'yi tamamen çıkmaza soktuğunu gördükten sonra, bir FETÖ terör örgütünün yapılanmasının çıkmasından sonra bütün bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak adına yada toplumun dikkatlerinden uzaklaştırmak adına yeni baştan başkanlık sistemi ya da Lozan gibi konuları gündeme getirmeye çalışıyorlar. 'Başkanlık' dendiği zaman ne anlaşılıyor bunu bilmiyorum. Ama başımızdaki Cumhurbaşkanı'nın görevi ve adı zaten başkan. Cumhur, halk demek. Başkanda zaten anlaşılacağı gibi 'başkan' demek. Bunda bir sıkıntımız yok. Şimdi adı başkan olduğu zaman veya kendilerini deyimi ile 'Reis' denildiği zaman liselerdeki çocuklarımız üniversitelere sınavsız mı girecek, yoksa çiftçinin mazotu 1 TL'ye mi inecek? Bunlar olmayacaksa adın Cumhurbaşkanı veya başkan olsa ne yazar? Demokrasiye inanıyorsanız, parlamenter sistem ve batılının, ileri çağdaş medeniyetler seviyesindeki ülkelerdeki insanların yaşam standartlarını güvence altına alabiliyorsanız isterse adınız 'kral' olsun . Bu bizi hiç bozmaz. İngiltere'de, Danimarka'da kral var ama demokrasi de insan hakları da gelişmişlik ve çağdaşlık da var. Dolayısıyla bu tip terimlerin arkasına takılıp, bu tür gündemlere alet olmayız. Biz önümüze bakarız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti 93. yılını kutladığımız bu günlerde ilelebet payidar kalacaktır. DSP'de bunun güvencesidir." 
ÖZTÜRK, YENİDEN SEÇİLDİ
DSP Genel Başkanı Aksakal açıklamasını ardından partisinin Manisa İl Başkanlığı kongresine katılıp, partililere seslendi. Konuşmaların ardından DSP Manisa İl Başkanlığı'nın olağan seçimli kongresi yapıldı. Seçimde partinin 59 delegesi oy kullandı. Tek liste ile gerçekleştirilen seçimde partinin 3 yıldır başkanlık görevini yürüten Mesut Öztürk yeniden seçildi. Tekrar başkan seçilen Öztürk'ün yeni yönetim kurulu, Hüseyin Yıldırım, Ahmet Tuncer, Ahmet Turgut, Tevfik Alevoğlu, Erol Korap, Üzeyir Yaman, Hasan İnan, İsmail Becene ile Yüksel Sağlam'dan oluştu.
Editör: TE Bilişim