Sporun kendisini gençleştirdiğini ve hiçbir hastalığının kalmadığını anlatan Tezer, şeker hastalığını da sporla yendiğini söyledi.

Manisa'da oturan iki çocuk babası diş hekimi Hüseyin Tezer, 8 yıl önce kick boksa merak saldı. Kick boks antrenörü Ediz Barış ile çalışmaya başlayan Tezer, ilerlemiş yaşına rağmen bu sporda siyah kuşak kazandı. Sporun hayatını değiştirdiğini ve kendisini daha genç hissettiğini anlatan Tezer, yaşıtlarına da spor yapmalarını önerdi. Tezer, "28 yıl boyunca hastanede çalıştım, şimdi de kendi işyerimde diş hekimliğine devam ediyorum. Bir yandan da sporla ilgileniyorum. Günde iki saat yürüyüş yapıyorum. Kick boks sporuyla tanıştığımda kendimi daha iyi hissetmeye başladım. Hiç zorlanmıyorum. Spor insanı gençleştiriyor. İnsan kendinde güç hissediyor. Yaşıtlarımın çoğu, 'Bir an önce emekli olayım da kahvehanede oturayım, yorgunluğumu gidereyim' diye düşünüyor. Bu çok yanlış. Aslında hayat emekli olduktan sonra başlıyor. Sporla tekrar gençleşiyorsunuz. Arkadaşlarımı ikna ediyorum, onların da spor yapmalarını tavsiye ediyorum. Aslında sporun yaşı yok. Mutlaka spor yapsınlar" diye konuştu.

ŞEKER HASTALIĞINI SPORLA YENDİ

Daha önce şeker hastalığının olduğunu anlatan Tezer, spor yaparak bundan kurtulduğunu anlatan Tezer şunları söyledi:

"Ağzım kurumaya başladığında tahlil yaptırdım, şekerim çok yükselmiş. Bende bunu ancak sporla yenerim diye düşündüm. Şimdi hiçbir hastalığım yok. Şekerin en iyi ilacı spor. Spor yaparsanız kan dolaşımı hızlanır, beyin daha aktif olur. Şu an sadece spora karşı bağımlılığım var. Spor eşittir yaşam."

Siyah kuşaklı Tezer'in kick boks antrenörü Ediz Barış da, 2008 yılından bu yana birlikte çalıştıklarını ve siyah kuşak kazandığını söyledi. Barış, "Antrenmanlarını aksatmıyor, her gün geliyor. Her geçen gün biraz daha gençleştiğini söylüyor. 2008 yılından bu yana geliyor. Siyah kuşak sınavına girdi ve kazandı. Herkes spor yapmalı" dedi.
Editör: TE Bilişim