Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe'ye 3-1 yenilen Akhisar Belediyespor, ligde 113 hafta sonra düşme hattına geriledi.
Fenerbahçe karşısında Rodallega ile penaltı vuruşundan faydalanamayan Ege temsilcisi, rakibine 3-1 yenilerek 10. haftayı 9 puanla tamamladı. Ligde 4 sıra birden gerileyen Akhisar Belediyespor, haftayı averajla 17. sırada bitirdi. 8. haftada Adanaspor'u mağlup ettikten sonra deplasmanda lider Medipol Başakşehir'e 5-1, Fenerbahçe'ye de 3-1 yenilen Ege temsilcisi, en son Süper Lig'deki ilk sezonu olan 2012-2013'te 32. haftada 36 puan ve averajla 16. sırada düşme hattında yer almıştı.
O sezon son 2 haftada aldığı 2 galibiyetle 42 puana ulaşan Akhisar Belediyespor, sezonu 14. bitirmiş, Medipol Başakşehir ise lige veda etmişti.
Süper Lig'de 5. sezonunu geçiren yeşil-siyahlı ekip, geride kalan 146 haftanın 23'ünde düşme hattında yer alırken, 3 haftayı da lider geçmişti.
RODALLEGA 1 KAÇIRDI 1 ATTI
Bu sezon ilk penaltı atışını Fenerbahçe karşısında kazanan Akhisar Belediyespor'da Rodallega penaltı vuruşunu değerlendiremedi. Uzatma bölümünde takımının tek golünü kaydeden Rodallega, üst üste üçüncü maçında da gol bulurken, toplamda ise 4. golüne ulaştı.
Kolombiyalı golcü, yeşil-siyahlı formayla ligde 23. golünü atarak, takımın lig tarihindeki en golcü ismi Gekas'ın 24 gollük performansına 1 gol daha yaklaştı.
Editör: TE Bilişim