Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi tarafından, ilçedeki Karaağaçlı Mahallesi'nde Şehzadeler Belediyesi'ne ait Bilgi Evi'nde yaz dönemi için açılan ahşap boyama kursu sona erdi. Tarladaki ve bağdaki işlerinden arta kalan zamanlarında 3 ay boyunca kursa katılan 22 kadın, yaptıkları ahşap boyama ürünlerini açtıkları sergi ile beğeniye sundu. Serginin açılışına Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Kanca, İl Milli Eğitim Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Muhammed İnan Yanlı, Kadın Kooperatifi Başkanı Nilgün Beşirik ve kadın kursiyeler katıldı.

Kursun tek öğretmeni Elif Kızıldağ, kursun amacının mahalledeki kadınların tarla ve bağlardan farklı alanlarda istihdam edilmesini ve sosyal hayata katılmasını sağlamak olduğunu dile getirdi. Kursun 3 ay sürdüğünü dile getiren Kızıldağ, "Kursumuzun bütün boyama, ahşap gibi ihtiyaçlarını Şehzadeler Belediyesi karşıladı. Böylece kadınlarımız kursa hiçbir ücret ödemedi. Karağaçlı Mahallesimizde yaşayan kadınlarımızın bir çoğu ya tarlada yada bağ, bahçe ile uğraşıyor. Kent merkezine fazla gelemedikleri için de sosyal hayattan uzak kalıyor. Bu kurs ile kadınlarımıza farklı bir alanda kendi iş kollarını yaratabileceklerini ve ürettikleri ürünlerle ev ekonomilerine katkı sağlayabileceklerini gösterdik. 22 kadın tarladan veya bağ ile bahçeden boş bulduklarında kurslara katılarak hem eğlendi, hem de kendilerine yeni bir iş alanı yarattı" diye konuştu. Sergide 300 ahşap boyamadan oluşan eserin sergilendiğini ifade eden Kızıldağ, serginin 1 hafta süreyle açık olacağını dile getirdi.

Kadın Kooperatifi Başkanı Nilgün Beşirik ise, 22 kadının ürettiği ahşap boyama eserlerinin sergi bitimi sonrasında kendi kooperatif bünyelerinde satışa sunulacağını ve elde edilecek gelirlerin kursiyerlere teslim edileceğini vurguladı. Kooperatif Başkanı Beşirik "Kursu bitiren ve sertifika almaya hak kazanan kadınlarımız isterlerse kooperatifimize üye olarak yeni ürünler üretip satmaya devam edebilir. Böylece ev ekonomilerine katkı sağlarlar" diye konuştu.

Açıklamaların ardından serginin açılış kurdelesi katılan protokol üyeleri tarafından kesildi.
Editör: TE Bilişim