Akhisar Belediyespor'un direksiyonunda ikinci sezonunu geçirmeye hazırlanan teknik direktörü Cihat Arslan, kendisine Alex Ferguson'u örnek aldığını söyledi.
Manchester United'ı 27 yıl çalıştıran İskoç teknik adamın gerek insani, gerekse mesleki açıdan çok önemli bir kişi olduğunu dile getiren Cihat Arslan, şunları söyledi:
"Türkiye'de ve dünyada işini çok iyi yapan çok başarılı teknik direktörler var. Tümünü takdirle izliyorum ama örnek aldığımı söyleyemem. Herkesin kendine özgü tarzı ve karakteri olduğunu düşünüyorum. Ancak Ferguson çok farklı. İstikrarı, başarısı, işini yapma biçimi, magazinden uzak duruşu ve kişiliği ile sadece bana değil, tüm dünyaya örnek olacak bir isim. Zaten bu yüzden kendisine sir unvanı verilmiş."
Yeni sezon hedefleriyle ilgili de konuşan Cihat Arslan, geçen sezon ilk yarıyı 29 puanla tamamladıklarını hatırlatırken de şunları söyledi:
"Bu bizim düşündüğümüzün de üzerinde bir performanstı. Süper Lig'de ilk yarıde elde edilen 29 puan, bir takıma Avrupa kapısını açar. Ancak ikinci yarıda şanssızlıklar yaşadık. Türkiye Kupası yüzünden sadece 4 gün izin yapabildik. Takım dinlenip yenilenme, taktik-teknik eksiklerini giderme fırsatı bulamadı. Ara transferde gelen oyuncuların antrenman eksiği ve Douglao'nun sakatlanıp 8 maç ayrı kalması bizi olumsuz etkiledi. Bu sezon ilk yarı hedefimiz en az 25 puan. Şampiyonluğa da oynasanız, düşmemeyi amaçlasanız da ilk yarıda 25 puan ve üzerinde toplamak zorundasınız."
"AKHİSAR'A VEFA BORCUM VAR"
Cihat Arslan, Akhisar'a ve Akhisarlılara vefa borcu olduğunu söyledi. Geçmişte futbolcu olarak formasını giydiği Akhisar Belediyespor'un kendisini teknik direktörlük görevine getirerek çok önemli bir kapı açtığını ifade eden Cihat Arslan, şöyle devam etti:
"Bu güvene layık olabilmek için arkadaşlarımla birlikte elimden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyorum. Başakşehir'i şampiyon yaptığım sezon bir ödül töreni için geldiğim Akhisar'da çok sıcak karşılandım. Küllenen bir sevgi ve dostluk ilişkisi yeniden ortaya çıktı. Akhisarsporlu Cihat, olarak yeniden hatırlandım. Belki de o gece beni buralara getirdi."
"TOPUK YAYLASI MÜKEMMEL"
Cihat Arslan, kamp yaptıkları Topuk Yaylası'nın Türkiye'nin en iyi kamp merkezlerinden biri olduğunu hatırlatırken de şöyle dedi:
"Başakşehir ve Şanlıurfaspor'da çalışırken iki kez burada kamp yaptım. Antrenman sahası ve salonlar konakladığınız yerle iç içe. Hiç araç kullanmıyorsunuz. Fenerbahçe kendisine yaptırdığı için çok iyi planlamış. Avusturya kampını da yine Salzburg'da ve aynı otelde yapacağız. Topuk Yaylası ve Avusturya kamplarından sonra kadromuz tümüyle şekillenmiş olur. Şu an acele etmiyoruz. Alacağımız futbolcuların takıma, camiaya ve sistemimize uyum sağlamasına, kalitemizi yükseltmesine özen göstereceğiz."
"STAT MESELESİ SORUN DEĞİL"
Akhisar Arena Stadı'nın henüz tamamlanmamasını problem yapmadıklarını dile getiren Cihat Arslan, "Biz bardağa dolu tarafından bakıyoruz" dedi. Cihat Arslan, bu konuda şöyle konuştu:
"Bardağın boş kısmına bakıp olumsuz etkilenmek istemiyoruz. Her şehrin, her kulübün eksikleri olabilir. Ama burada samimiyet var, dürüstlük var, içtenlik var. Bize karşı şehrin kalbinin açık olması, sevgi dolu olması çok önemli. Bu yüzden eksikleri görmüyorsunuz. Ben kendi adıma her şeyden memnunum. Yöneticilerimiz sorunların çözümü için ellerinden geleni yapıyorlar."
Editör: TE Bilişim