MANİSA Büyükşehir Belediyesi, Ahmetli'de Dibekdere Mahallesini karayoluna bağlayan güzergahta, bakım onarım ve yama çalışmalarını sürdürürken, Akhisar'da Ulupınar Mahallesinin 10 yıllık yol sorununu da çözüme kavuşturdu.
Ahmetli ilçesi Dibekdere Mahallesini Gölmarmara-Akhisar karayoluna bağlayan yolda bakım onarım ve yama çalışmaları gerçekleştirildi. Manisa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekiplerinin özverili çalışmasıyla, yolun kış mevsiminin şartlarına uygun hale getirildiği belirtildi. Güzergahın yoğun kullanımına bağlı olarak, yolda yer yer oyukların oluştuğu ve araç sürücüleri için tehlike arz ettiğini belirten Yol Şube Müdürlüğü ekipleri, çalışmayla birlikte bu sorunun ortadan kaldırıldığını aktardı. Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin ağır kış şartları başlamadan, program dahilindeki noktalarda yol bakım onarım ve yama çalışmalarını sürdüreceği dile getirildi.

ULUPINAR'IN YOL SORUNUNU BÜYÜKŞEHİR ÇÖZDÜ
Akhisar'da Ulupınar Mahallesinin 10 yıllık yol sorunu Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından çözüldü. Bölgede 5 mahalleyi birbirine bağlayan 4 kilometrelik yola stabilize çalışması yapılırken, ayrıca aynı yol üzerinde su baskınlarının yaşandığı noktaya menfez konularak sorunun çözümü sağlandı.
İlçelerde köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinin sorunları noktasında önemli çalışmalar yürüten Manisa Büyükşehir Belediyesi, Ulupınar'ın yol çilesine son verdi. Ulupınar'ın yanı sıra Çoluk, Şehitler ve Durasıl başta olmak üzere 5 mahalleyi de birbirine bağlayan 4 kilometrelik yolda stabilize çalışması yapıldı. Ayrıca aynı yol üzerinde her yıl yağışlarla birlikte su taşkınlarının olduğu noktaya menfez konularak sorunun çözümü sağlandı. Mahallede yürütülen çalışmaları inceleyen ve bilgi alan Manisa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri, yapılan çalışmalardan bölge halkının memnun olduğunu söyledi.

MUHTAR'DAN TEŞEKKÜR
Ulupınar Mahalle Muhtarı Hayrettin Demirtaş, yıllardır yaşadıkları yol sorununun çözülmesi noktasında çalışma yapan Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti. Çalışmaların talimatını veren Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e de mahalle halkı adına teşekkürlerini sunan Muhtar Demirtaş, "Kış aylarına girdiğimiz bu süreçte yolumuzun yapılması ve menfez konulması önemli bir sorunumuzu ortadan kaldırdı. Yıllardır yaşadığımız yol sorununun Büyükşehir Belediyesi tarafından ortadan kaldırılması bizleri ayrıca mutlu etti. Büyükşehir'in hizmetlerinden yararlanmaya başladık" dedi.
Editör: TE Bilişim