Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, FETÖ'den tutuklanan hakim ve savcıların yargıyı içinden çıkılmaz bir hale getirdiğini; arkalarında bir çok mağdur bıraktıklarını savundu… Feyzioğlu, yargı adına korkutan bir açıklamada da bulunarak, FETÖ'cü hukukçuların yerine stajyer hukukçularla yola devam edildiğini vurguladı

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, yeniden Baro Başkanı seçilen Ali Arslan'ı tebrik etmek için Manisa'ya geldi.
Manisa Barosu'nu ziyaret etmeden önce Olay Gazetesi'ne özel açıklama yapan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, FETÖ'cü hakim ve savcıların baktığı dava dosyalarının yeniden incelenmesi ve mağduriyetlerin giderilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

"BU DURUMU TOPLUMA ANLATAMAZSINIZ!"
Metin Feyzioğlu, ‘F Tipi Suç Örgütü'nün müdahale ettiği davaların sadece kamuoyunda bilinen kumpas davaları olmadığını, FETÖ/PDY'den tutulu bulunan hakim ve savcıların bir kişiye hüküm vererek, mağdur ettiğinin bilindiğini açıkladı. Türkiye çapında hakkıyla ihale almış olanları elemek ve yerine kendi yapılarını getirmek amacıyla pek çok şirketin sahibi ve yöneticileri hakkında polis soruşturma yaptı, fezleke hazırladı. O yapıdaki savcı iddianame hazırladı, o yapıya bağlı hakim karar verdi. O yapıya bağlı Yargıtay'dan da onama çıktı. Maalesef bu durum son yıllarda sıradanlaşmış vakalar haline geldi. Soruşturmayı yapan polis tutuklu, savcı tutuklu, hakim tutuklu, yüksek hakim tutuklu ama el birliğiyle mahkum edilen sanık da hapiste. Bunu topluma anlatamazsınız. Zaten biz de anlamıyoruz" dedi.
CEZA MUHAKEMESİ KANUNU'NA GÖRE YENİDEN İNCELEME MÜMKÜN
FETÖ'cü hakim ve savcıların baktığı davaların yeniden incelenmesinin mümkün olduğunu dile getiren Feyzioğlu, "Yargının bir an önce işe el atması lazım. Ceza muhakemesi kanununda muhakemenin iadesi durumu var. Muhakemenin iadesi için bu durumda yeterli sebepler var. Yerel mahkemeler ‘iş artacak' demeyerek muhakemenin iadesi yoluyla işi çözmeli. Parlamento da bir çözüm bulabilir. Kanunda bunun çözümü var." İfadelerini kullandı.
FETÖ'CÜ HUKUKÇULARIN YERİNE STAJYER HUKUKÇULAR İŞBAŞINDA
FETÖ operasyonlarında tutuklanan hakim ve savcıların yerine getirilen bir çok hukukçunun tecrübesiz olduğunu vurgulayan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu şöyle konuştu: "15 Temmuz sonrasında tutuklanan hakim ve savcıların yerlerine stajyer olan hukukçular getirildi. Bu arkadaşların bir çoğu tecrübesiz. Bu yüzden yerel mahkemelerde birçok dava erteleniyor. Anında karar çıkacak davalar uzadıkça uzuyor. Bu soruna derhal bir çözüm bulunması gerekiyor. Sırf vatanını düşünecek çalışacak birçok tecrübeli avukat var. 5 yıllık süreler halinde tecrübeli avukatlara yaş kriteri olmadan ve yazılı sınava tabii tutulmadan hakim ve savcılık görevi verilebilir. Eğer tecrübesiz hukukçular hakim ve savcı olarak mahkeme salonunda oturmaya devam ederlerse ciddi mağduriyetler yaşanabilir."
Berfin ADICAN (Özel Haber)
Editör: TE Bilişim