CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın '30 Ağustos törenlerini yapmayacağız' açıklamasını eleştirdi. Ülkenin 15 Temmuz darbe girişimi gibi zorlu bir süreçten geçtiğini hatırlatan Tokul, "AK Parti binalarına asılan Atatürk posterlerinin samimi duygularla asıldığına ikna olmak için 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlamak çok iyi bir örnek olacaktı. Ayrıca böyle sıkıntılı bir sürecin içeresinden geçerken bayramı kutlamanın anlamı çok büyük olacaktır." dedi.
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık yaptığı açıklamada 30 Ağustos'ta törenlerin yapılmayacağını bildirdi. Bakan Işık törenle ilgili, "Yapılmayacak, bu yıl tören yok. Türkiye olağanüstü bir süreci yaşıyor, bir darbe girişimini hep beraber yaşadık. Şimdi halkın içerisinde bu korku varken, hala bu travma geçmemişken ‘Yok efendim geçit töreni yapacağız' gibi şeyler bana göre gerekli değil." ifadelerini kullandı.
Bakan Işık'ın açıklamalarına yanıt veren Cumhuriyet Halk Partisi Manisa İl Başkanı Halil Tokul, bir bakana göre, kişiye göre böyle bir tercih yapılabilir mi? tamamen yanlış bir düşünce. 30 Ağustos bizim zafer bayramımız. Mantığını anlamak mümkün değil. Böyle bir uygulama doğru değil, tamamen yanlış, katılmıyoruz. Halkımız kendi değerleri içerisinde bayramlarını olgunlukla kutluyor. Aklımızla alay ediliyor resmen." dedi.
Darbe girişimi sonrası AK Parti binalarına asılan Atatürk posterlerini hatırlatan Tokul, "15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası AK Parti binalarına asılan Atatürk posterlerinin samimi duygularla asıldığına ikna olmak için 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlamak çok iyi bir örnek olacaktı. Ayrıca böyle sıkıntılı bir sürecin içeresinden geçerken bayramı kutlamanın anlamı çok büyük olacaktır." dedi.
Editör: TE Bilişim