Duruma tepki gösteren öğrencilerin sosyal medyada paylaştığı görüntüler hayvanseverlerin de dikkatini çekerken; köpeğin yaşadığı ve İzmir'de veteriner kliniğinde tedavi gördüğü açıklandı.

Kula'daki üniversite öğrencileri, sokakta yaralı halde buldukları yavru köpek için Kula Belediyesi'nden yardım istedi. Olay yerine gelen belediye ekipleri, yavru köpeği poşete yerleştirip çöp kamyonunun arkasına koydu. Bu anlar üniversite öğrencileri tarafından cep telefonlarıyla kaydedildi. Öğrencilerin sosyal medyada bu görüntüleri paylaşmasının ardından hayvanseverler büyük tepki gösterdi. Yavru köpeğin çöp arabasında preslenerek öldüğü düşünülürken, Kula Belediyesi'nden olayla ilgili açıklama geldi.

Kula Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Tosun, yaralı yavru köpeğin belediyenin bakımevindeki tedavisinin ardından İzmir'de bir veteriner kliniğine tedavi için götürüldüğünü açıkladı. Hüseyin Tosun, yavru köpeği çöp kamyonunun arkasına koyan personeller hakkında da soruşturma başlattıklarını duyurdu. Tosun, "Üniversite öğrencileri, insanlık örneği göstererek yaralı bir yavru köpeği belediyemize teslim etmişlerdir. Ölüm kalım mücadelesi veren köpeğin ilk muayenesinin yapılmasının ardından barınağımıza nakli istenmiştir. Nitekim bu esnada bazı çalışanlarımız acı içindeki köpeği araç ile nakletmek yerine çöp kamyonunun arkasına koymuşlardır. Bir anlık böyle bir karar veren personel hakkında gerekli soruşturma başlatıldı. Yavru köpeğin her ne olursa olsun bu şekilde muamele görmesinin hiçbir açıklaması yoktur. Yoldayken hayatını kaybetseydi eğer, kimse bu vebalin altından kalkamazdı. Yaşam mücadelesi veren bir canlının çöp kamyonu ile taşınmasının hiçbir mazereti yoktur. Her insan hata yapabilir ancak içerisinde birazcık dahi merhamet olan bir kişi bu şekilde bir canlıya davranmaz. Barınağımızda muayeneleri yapılan hayvanımız, daha sonra veterinerimiz eşliğinde İzmir'de bulunan veteriner kliniğine nakledilmiştir" dedi.

Editör: TE Bilişim