Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünde şok istifa. Manisa Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü görevini yaklaşık iki yıldır vekaleten yürüten Doç. Dr. Savaş Duman'ın bakanlıktan asaleten müdürlük kadrosu alamadığı için geçen Cuma günü istifasını Gençlik ve Spor Bakanlığı'na verdiği öğrenildi. Ancak Savaş Duman'ın istifasının henüz kabul edilmediği bilgisi edinildi.
2014 yılının ağustos ayında göreve başlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Savaş Duman geçen Cuma günü Gençlik ve Spor Bakanlığa istifasını verdiği öğrenildi. Yine kendisi gibi vekaleten müdürlük görevi yürüten Hatun Sarıkaya'dan makamı devir alan Savaş Duman yaklaşık iki yıldır bu görevi vekaleten yürütüyordu. Uzun süredir kadrosunu alamadığı için huzursuz olan Duman'ın, Spor Genel Müdürlüğü temaslarından bir sonuç çıkaramadığı öğrenildi. Manisa-Ankara-Muğla ve Konya hattında yoğun trafik yaşayan Duman'ın, Muğla'ya geri dönüp eski görevine devam edeceği ileri sürülüyor. AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ'ın yakın arkadaşı olan İl Müdürü Duman, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde öğretim görevlisiydi. Manisa'ya gelirken, "Uzun süre görev yapmak istiyorum" demişti
1999 yılında Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği olarak lisans eğitimi alan Savaş Duman, 2003 yılında Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Spor Yöneticiliği A.B.D'de Yüksek Lisans yaparken, Doktorasını 2008 yılında Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor A.B.D'de yaptı. Duman, rekreasyon, antrenörlük eğitimi, spor sosyolijisi, spor psikolojisi, spor yöneticiliği, engelliler için beden eğitimi ve spor eğitimi öğretmenliği gibi dersler verdi.
SON SÖZ BAKANLIKTA
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, Doç. Dr. Savaş Duman'ın verdiği istifa dilekçesi ile ilgili bu hafta işlem yapması bekleniyor.
Editör: TE Bilişim