Manisa Yunusemre Halk Eğitim Merkezi, aynı anda 3 sınıfta eğitim verilen Emlak Danışmanlığı kursu düzenledi. Düzenlenen kursa neredeyse her yaş grubundan ve her kesimden insan katılıyor. 5 ay 200 saat üzerinden verilen Emlak Danışmanlığı kursunda kursiyerler iletişim, emlak hukuku, noter işlemleri ve emlak sektöründeki prosedürler konularında eğitim alıyor. Kurslarda eğitim veren Yunusemre Halk Eğitim Merkezi'de Emlak Danışmanlığı Eğitmeni Saim Can, kurslar hakkında bilgi vererek, "Emlak Danışmanlığı kursumuz yaklaşık 5 ay 200 saat üzerinden süren bir kurs. Bu kursun sonunda kursiyerlerimiz emlak sektöründe satış elemanı olarak yine çalışabiliyorlar. Kurs içerisinde ilk konumuz iletişim. Beraberinde hukuki konular, noter işlemleri, emlak alım satımda kullanılan prosedürler. Emlak sektöründe karşılaşabilecek bu hizmet sektöründe faaliyet gösteren bir kişinin ihtiyaç duyacağı tüm konuları ana hatlarıyla görmüş oluyorlar" dedi. Neredeyse her yaş grubundan her kesimden kursiyerin bulunduğunu sözlerine ekleyen Can, "Her kesimden her yaştan kursiyer görmek bizi sevindiriyor. Yunusemre Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü gerçekten 7'den 70'e eğitim veren bir yaygın eğitim kurumu biz böyle bir görevin eğitici olarak bize verilmesinden de çok mutluyuz. Buraya gelince de gerçekten kursiyerlerimizin emniyetten, sağlık sektöründen çok değişik sektörlerde şu an faal olarak çalışan ama ileride bu sektörde çalışmak isteyen ve gönüllü olan kişileri görünce çok mutlu olduk" dedi.

"300'ÜN ÜZERİNDE BAŞVURU YAPILDI"
Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Metin Çengel ise, Emlak Danışmanlığı kursları için yoğun bir talep aldıklarını belirterek, "Emlakçılık kursu Manisa kamuoyunda çok rağbet gören bir kurs. Ciddi anlamda bir talep var. Merkezimizde 300'ün üzerinde bir başvuru yapıldı. Başvurular üzerine biz talepleri karşılamak üzere resmi okullarımızda çalışan 3 öğretmenle kurslarımıza başladık. 3 grup halinde kurslar devam etmekte. Öğretmenlerimiz alanlarında yeterli öğretmenler. Oldukça kalite vermekteyiz. Kurslar sonunda öğrenciler alacakları sertifikalar sayesinde emlak ofisi açabilecekler. Bu şekilde emlakçılık işini teorik olarak öğrenmiş olacaklar" dedi.

2016 YILINDA 17 BİN 510 KURSİYER EĞİTİM GÖRDÜ
Yunusemre Halk Eğitim Merkezi'ndeki diğer kurslarla ilgili açıklamalarda bulunan Çengel, "Halk Eğitim Merkezimizde Emlak Danışmanlığı kursunun dışında Manisa kamuoyunun ihtiyaç duyduğu bütün taleplere cevap vermektedir. Oldukça yaygın bir kurs portföyü bulunmaktadır. 2016 yılı itibariyle açılan kurs sayımız 919. Kadın kursiyer sayımız 11 bin 360. Erkek kursiyer sayımız 6 bin 150, toplam kursiyer sayımız ise 17 bin 510 olduğu görülmektedir. Bu halk eğitim merkezinin Manisa'nın en köklü halk eğitim merkezi olması aynı zamanda çok aktif bir kurs merkezi olduğu ortaya koymaktadır. Önceki yıldan daha çok kurs portföyüyle devam edilmektedir" dedi.
Editör: TE Bilişim