KARAMAN'DA 10 çocuğun yurtlarında cinsel istismara maruz kalmasıyla gündeme gelen Ensar Vakfı'nın Manisa'daki açtığı yaz okulunda öğrenci sayısı, tepkilere karşın geçen yıla oranla arttı. Yaz okulunda hepsi de kadın 4 öğretmen görev yapıyor.

Manisa'da başta CHP'liler olmak üzere bir takım sivil toplum kuruluşların da tepki göstererek eleştirdiği Ensar Vakfı'nın Manisa'daki yaz okulu, birçok eyleme rağmen Şehzadeler Murat Germen Ortaokulu'nda açıldı. Geçen 20 Haziran'dan bu yana faaliyet gösteren yaz okulunda 7-13 yaş arası 75 öğrenci eğitim görüyor.

Yaz okuluna ilişkin bilgi veren Ensar Vakfı Manisa Şube Başkanı Arif Çeler, tepki eylemlerinin kendilerine olan ilgiyi artırdığını söyledi. Geçen yıl 60 olan öğrenci sayısının bu yıl 75'e çıktığını belirten Çeler, "Ayrıca kaydını yaptırarak beklemede duran çok sayıda öğrencimiz var. Bu öğrenciler bu hafta sonu kayıtlarımızın bitmesi ile yaz okulumuzdaki sınıflara yerleşerek eğitimlerini alacak. 7-13 yaşları arasında olan öğrencilerimizden dört sınıf oluşturduk" dedi.

"KADIN ÖĞRETMENLER EĞİTİM VERİYOR"

Öğrencilere Manisa İl Müftülüğü tarafından belirlenen dört kadın öğretmen tarafından eğitim verildiğini belirten Çeler, "Öğretmenlerimiz sınıf kapıları açık bir şekilde her gün saat 10.00 ila 13.00 arası öğrencilerimizi eğitiyor. Öğrencilere Kuran-ı Kerim dersi, değerler eğitiminin yanı sıra sportif faaliyet dersleri veriyor. Öğrencilerimize kesinlikle bir okul gibi değil, aksine dersin yanında eğlenceli şekilde eğitim öğretim veriyoruz. Kurslarımız yaz boyunca devam edecek. Herkese kapımız açık. İsteyen ve merak eden vatandaşlarımız gelip yaz okulumuzu yakından görebilirler" dedi.

Editör: TE Bilişim