MANİSA'da, yaşayan 54 yaşındaki Nafiye Bayrak, oğlunun terk ettiği gelini ve biri 11 gün önce dünyaya gelen ve FETÖ'nün darbe girişimi sırasında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in adından esinlenilerek Ömer Halis adını verdiği üç torununa sahip çıktı.
Bayrak, eşi için kendisine bağlanan 1000 TL tutarındaki emekli maaşının yetersiz kaldığını anlatırken, "Torunumun sütü, bezi ve çeşitli ihtiyaçları var. Önümüz kış. O nedenle devletimden yardım bekliyorum" dedi.
Manisa'nın Yunusemre İlçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde 11 gün önce dünyaya gelen ve Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ/PDY) darbe girişimi sırasında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halis'in adı verilen, bebeğin dramı yürekleri sızlattı. Anne, 30 yaşındaki Özlem Bayrak, 2 aylık hamile iken iddiaya göre eşi, 32 yaşındaki Fatih Bayrak tarafından terk edildi. Özlem Bayrak, kendisini terkeden eşinden bir daha haber alamadı. İki çocuğunun yanı sıra hamile olarak ortada kalan Bayrak'a, kayınvalidesi Nafiye Bayrak, sahip çıktı. Gelini ve torunlarına, 17 sene önce yaşamını yitiren eşinden kalan 1000 TL'lik maaşı ile bakan Bayrak, devletten kendilerine yardım eli uzatılmasını istedi.
"ÖLENE KADAR BAKACAĞIM"
Cilt kanseri olan ve 4 ameliyat geçiren Nafiye Bayrak, ölünceye kadar gelin ve torununa bakacağını söyledi. Oğlunun gittiği ilden gelinine boşanma davası açtığını belirten Bayrak, şöyle dedi:
"FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit ettiği Ömer Halis'in adını torunuma koyduk. Şehidimiz gibi, onun da asker olmasını istiyoruz. 8 aydır anne ve babası ayrı. Babası evi terketti gitti. Bir daha da gelmedi. Bin lira olan rahmetli eşimin emekli maaşı ile 3 torunum ve gelinime bakıyorum. Diğer iki torunum okula gidiyor. Onlara yardım yapılmasını istiyorum. Hayırseverlerden destek istiyorum. Bir emekli, maaşı ile evin ihtiyaçlarını karşılayamıyorum. Bir de orunumun sütü, bezi ve çeşitli ihtiyaçları var. Önümüzde kış. Devletimden yardım bekliyorum."
Editör: TE Bilişim