Manisa'nın Yunusemre İlçesinde bulunan Manisa Spor Lisesi ile Manisa Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerini seçmek üzere 11-15 Temmuz tarihleri arasında özel yetenek sınavları düzenledi.
Yetenekli öğrenciler girmek istedikleri liselerin özel yetenek sınavlarında ter döktü. Manisa Spor Lisesi ve Manisa Güzel Sanatlar Lisesi 2016-2017 eğitim öğretim yılında alacakları öğrenciler için özel yetenek sınavları düzenledi.
Manisa Spor Lisesinde eğitim görmek isteyen 240 öğrencinin katıldığı özel yetenek sınavını geçen 60 öğrenci yeni eğitim öğretim yılında Spor Lisesinde okumaya hak kazandı.
Manisa Güzel Sanatlar Lisesinin Resim Bölümü için açılan sınava katılan 68 öğrenciden 50 puan barajını geçen 44 öğrenci Resim Bölümünde okumaya hak kazandı.
Güzel Sanatlar Lisesinin Müzik Alanında açılan sınava ise 48 öğrenci katıldı. 50 puan barajını geçen 26 öğrenci okulun Müzik Bölümünde okumaya hak kazandı.
Resim alanındaki 16 ve müzik alanındaki 4 boş kontenjan için 23 Temmuz tarihinde yeniden bir özel yetenek sınavı yapılacağı açıklanırken, sınava girmek isteyen yetenekli öğrencilerin 20-22 Temmuz tarihinde okula başvurmaları gerektiği bildirildi.
Okul Müdürü Yılmaz Sertdemir, her iki okulda da okumak isteyen yetenekli öğrencileri 23 Temmuz'da yapılacak olan yetenek sınavına davet etti.
Editör: TE Bilişim