Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında başlanan eğitimle denetimli serbestlikten yararlanan ve infaz süreçleri devam eden kişiler ile eski hükümlülerin topluma kazandırılması amaçlanıyor.
Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan hükümlüler ile eski hükümlülerin topluma kazandırılması amacı ile gerçekleştirilen ortaklıklara bir yenisi daha eklendi.
Ortaklık kapsamında 26 Kasım tarihinde Yunusemre Halk Eğitim Merkezinde başlayan Girişimcilik Kursu ile eski hükümlülerin ve denetimli serbestlik tedbiri altında infaz süreçleri devam etmekte olan kişilerin kendi işlerini kurması, yeniden suç işlemesinin önlenmesi ve topluma kazandırılması, toplum ile bütünleşmesi, sosyal ve ekonomik sorunlarının çözümü amaçlanıyor.
Kursiyerler Türkiye İş Kurumu (İŞKUR)'un 2016 yılı için ilan etmiş olduğu kendi işini kurmak isteyen denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan veya eski hükümlü olan kişilere yönelik brüt asgari ücretin 10 katına kadar proje desteğine Denetimli Serbestlik Müdürlükleri aracılığı ile müracaat edebilecekler.
Editör: TE Bilişim