İstanbul'daki belediye otobüslerinin saat 22'ten sonra kadın yolcuları istedikleri yerde bırakması kararı Manisalılar için de umut yarattı. Manisalı kadınlar, il genelinde otobüs seferleri için de bu saat uygulamasının hayata geçirilmesini istedi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İETT otobüslerinin saat 22'den sonra kadın yolcuları istedikleri yerde indireceklerini açıkladı. İETT otobüslerindeki devrim gibi karar Manisalı kadınların da dikkatini çekti. Kadın yolcular, il genelindeki otobüs seferlerinde de böyle bir uygulama yapılmasını istediklerini söyledi.
19 yaşındaki Tuğçe Altıniç, "İş ve sosyal hayatımızda yaşanan ani gelişmeler nedeniyle bazen eve geç kalabiliyoruz. Akşam yolda yürürken kadınların tedirgin olduğu artık herkes tarafından biliniyor. İstanbul'daki bu kararın çok başarılı olduğunu düşünüyorum. Manisa'da da böyle bir uygulamanın hayata geçirilmesi özellikle çalışan kadınları büyük ölçüde rahatlatır" dedi.
26 yaşındaki Özge Özkan, "Manisa'daki toplu taşıma sisteminde zaten sıkıntılar yaşıyoruz. Manisa'da kadınların belli bir saatten sonra istedikleri yerde inmesi kent için devrim gibi bir karar olur. Yetkililerin bu konuya sıcak bakmasını istiyorum" diye konuştu.
27 yaşındaki Merve Gündoğan ise şunları söyledi, "Son dönemlerde sıkça duyduğumuz taciz ve tecavüz haberleri artık yolda yürürken bile korkmamıza neden oluyor. Gece ıssız sokaklarda tek başına bir kadın olarak yürümek ne yazık ki bu ülkede tehlikeli. Yetkililerden ricamız İstabul'daki bu uygulamayı Manisa'da da hayata geçirmeleri"
Editör: TE Bilişim