Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Turgutlu'ya gelen Vali Mustafa Hakan Güvençer, Kaymakam Uğur Turan ile birlikte Turgutlu Belediyesi'ni ziyaret etti. Belediye Hizmet Binası önünde Belediye Başkanı Turgay Şirin, Başkan Yardımcıları Ekrem Bölükbaşıoğlu, Hakan Sezer, İskender Tunç, Mithat Erden ve Çetin Akın ile daire müdürleri tarafından karşılanan Vali Güvençer, belediye çalışanlarıyla selamlaşarak Başkan Şirin'in makamında ağırlandı. Başkan Yardımcıları ve daire müdürleri kendilerini Vali Güvençer'e tanıtarak çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kendilerini Turgutlu'da ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, ilk ilçe ziyaretini Turgutlu'ya yapmış olmalarından dolayı kendilerine teşekkür etti. Başkan Şirin konuşmasında şunlara yer verdi: "Hatırlanacağı üzere Sayın Valimiz'i bir heyetle ziyaret etmiştik. Sağolsunlar bizleri oldukça samimi karşıladılar. Kendileriyle ilçemiz hakkında görüş alışverişinde bulunmuştuk. Bugün de kendileri ilçe ziyaretlerine Turgutlu'muzdan başlayarak bizleri onurlandırdılar. Ben de Turgutlu Belediyesi ve hemşerilerimiz adına ‘hoş geldiniz' diyorum"

İLK ZİYARET TURGUTLU'YA
Manisa Valisi Güvençer de kalabalık ekibiyle kendilerini karşılamalarından ve Turgutlu'da olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Başkanımız da ifade etti, bu bir nezaket ve iade-i ziyarettir. Turgutlu'ya dair görüş alışverişinde bulunmuştuk. Bugün de sizlerle beraberiz. Bizler makam emanetçileriyiz. Ancak Allah izin verdiği sürece, sevgi, saygı ve hoşgörü çerçevesinde çalışacağız. Turgutlu anlatılan ve gördüklerimiz kadarıyla oldukça güzel bir ilçemiz. İnşallah sık sık beraber olacak, yatırım ve hizmetler noktasında Manisa'yı tümden daha ileri noktaya taşıyacağız" dedi.

"GÜZEL BİR YÖNETİM ATMOSFERİNE SAHİBİZ"
Turgutlu Belediyesi hakkında Vali Güvençer'e brifing veren Başkan Şirin, "Turgutlu Belediyesi olarak, başta Başkan Yardımcılarımız daire müdürlerimiz olmak üzere, tüm ekibimizle Turgutlu'muza hizmet etmekteyiz. Elbette ‘halka hizmet Hakk'a hizmet etmektir' düşüncesinden hareketle, hakkaniyet çerçevesinde çalışmaya gayret ediyoruz. Dileğimiz ardımızda hoş bir seda bırakabilmek, bir hayır duası alabilmek, teşekkür muhattabı olabilmektir. İnşallah Cenab-ı Hakk da bu düşüncelerimizi gerçekleştirebilmemizde bize yar ve yardımcımız olur. Başta Sayın Kaymakamımız olmak üzere ilçemizdeki tüm yönetim kademeleriyle güzel bir atmosfere sahibiz. Ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi burada da, ilimizde de halkımızla kucaklaşarak huzur şehri tablosunu oluşturmanın çabasındayız. İnşallah bizde sizin önderliğiniz ve talimatlarınızla ilimizi ve ilçemizi bulunduğu konumdan çok daha yukarıya taşıyacak çalışmalar içerisinde olacağız. Bundan şüphemiz yok" şeklinde konuştu. Başkan Şirin, Vali Güvençer'e proje ve yatırımlarından söz ederek tamamlanan, yapımı devam eden ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

BÜYÜKŞEHİR YASASI MASAYA YATIRILDI
Son olarak 6360 sayılı yasaya dair görüş alışverişinde bulunulan ziyarette, Vali Güvenç, belediyelerin yaşadığı sorunlara yönelik görüş beyan etti. Yasanın ilçe belediyelerindeki dezavantajlarını avantaja çevirecek şekilde düzenlenmesi konusunda fikir birliğine varılırken, Başkan Şirin, "Büyükşehir yasasının merkez ve ilçe belediyelerine getirdiği maddi sıkıntılar hepimizin ortak paydası olmuştur. Gerek mecliste değerlendirilip dile getirilmesi, gerekse farklı düzenlemelerle elimizin rahatlaması vatandaşımıza daha fazla ve daha kaliteli hizmet olarak yansıyacaktır. Ancak her ne olursa olsun bizler elimizdeki imkanlarımız doğrultusunda var gücümüz ile çalışmaya devam etmekteyiz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından ilçeye dair sohbet edilirken, Başkan Şirin ziyaretleriyle Vali Güvençer'in Turgutlu'ya şeref verdiğini ifade etti. Başkan Şirin, diğer ziyaret programları dolayısıyla belediyeden ayrılan Vali Güvençer'e eşlik etti.
Editör: TE Bilişim