MANİSA Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, darbe girişimin ardından il genelinde yapılan adli soruşturmalarla ilgili olarak 1837 kamu görevlisinin açığa alındığı 48 kamu görevlisi ile 22 hakim ve savcının ise tutuklandığı belirtildi.

Manisa Valiliği, darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturmalar hakkında yazılı açıklamayla bilgi verdi. Bugüne kadar Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nden 10, Akhisar Belediyesi'nden 3, Celal Bayar Üniversitesi'nden 104, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü'nden 1, Emniyet Müdürlüğü'nden 375, Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'ndan 2, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nden 2, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden 1014, Jandarmadan 10, Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü'nden 2, Diyanet Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nden 3, Meteoroloji İl Müdürlüğü'nden 1, İl Müftülüğünden 19, Orman İşletme Müdürlüğü'nden 2, Selendi Tapu Müdürlüğü'nden 1, Soma Ege Linyit İşletmeleri'nden 6, Soma Tapu Müdürlüğü'nden 1, SGK İl Müdürlüğü'nden 17, Alaşehir Devlet Hastanesi'nden 3, Manisa Valiliği'nden 3, Vergi dairesi Başkanlığı'ndan 25, PTT Başmüdürlüğü'nden 1, Vergi denetim Kurulu Manisa Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı'ndan 5, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden 27, İl Sağlık Müdürlüğü'nden 151, Halk Sağlığı İl Müdürlüğü'nden 2, Şehzadeler Belediyesi'nden 1 olmak üzere toplam 1798 kamu görevlisi ile 30 hakim ve savcı görevden uzaklaştırıldığı belirtildi.

Görevinden uzaklaştırılan kamu görevlilerinden 63'ünün gözaltında olduğu bildirildi. 22'si hakim ve savcı olmak üzere 60 kamu görevlisinin soruşturma kapsamında tutuklandığı belirtildi. Ayrıca 30 kamu görevlisinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı açıklandı. Açıklamada ayrıca 1 sivil vatandaş hakkında soruşturmanın devam ettiği, 2 sivil vatandaşın ise gözaltında olduğu açıklandı. 5 kamu görevlisinin ise serbest bırakıldığı belirtildi.

Editör: TE Bilişim