Dün hızlı yükselen dolar kurunun etkisiyle 131,3 lira ile tarihi zirvesine çıkan gram altın, bugün saat 10.00 itibarıyla sınırlı düşüşle 129,9 liradan işlem görüyor. Şu dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 211 lira, Cumhuriyet altını 861 liradan satılıyor.

Altının onsu ise dün yüzde 1,2'lik değer kaybının ardından bugün gelen tepki alımlarıyla önceki kapanışın yüzde 0,1 üzerinde 1.318 dolarda bulunuyor.
UZMANI NE DİYOR?
Finans Analisti İslam Memiş, uluslararası piyasalarda hafta başından itibaren düşüş trendinde olan altın fiyatlarının, yurt içi piyasalarda dolar kurundan destek bulduğunu belirterek, "Altının gram fiyatı dolar kuruna endeksli hareketler sergilediği için dolar kurunun yükselmesi altının gram fiyatındaki yükselişleri beraberinde getirdi. Dolar kuru düşüş trendine girdiğinde altının gram fiyatındaki düşüşler daha sert olabilir. Bu öngörümüzü, altının ons fiyatındaki yatay seyre bağlıyoruz." diye konuştu.

Altının ons fiyatının 1.310-1.325 dolar bandında dalgalanabileceğini aktaran Memiş, gram altın fiyatının ise destek seviyesinin 121 lira olduğunu kaydetti.

Editör: TE Bilişim