. Manisa ve Şehzadeler açısından önemli olan eserin basımını gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Çelik, "Bu kitabı okuyan hemşerilerimizin şehrimize bakış açısını değiştirecektir" dedi.
Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik Şehzadeler Belediyesi'nin ikinci kültür eseri olan ve Tarihçi Naci Yengin'in kaleme aldığı ‘Şehzade Şehir' adlı kitabın tanıtımını yaptı. Şehzadeler Belediyesinde düzenlenen tanıtım toplantısına Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'in yanı sıra, yazar Naci Yengin ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç katıldı.
Kaleme aldığı ‘Şehzade Şehir' kitabı ile şehzadeler şehrini anlatan bir kitap olduğunu ifade eden Yazar Naci Yengin, "Öncelikle Şehzadeler Belediyesine ve Başkanımız Ömer Faruk Çelik'e teşekkür ediyorum. Şehzadeler Belediyesi'nin kültür, sanat ve kent çalışmalarına vermiş olduğu değer şuana kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edecektir. Bu anlamda benim yapmış olduğum 10. çalışma Manisa üzerine yapılmış olan bir çalışma. Şehzadeler Belediyesi sınırları içerisinde kalan ve asıl Manisa şehrinin merkezinde bulunduğumuz şehre ait bir kitap. Bu kitabımız bir denemeler kitabı. Kitabımızda Manisalılık ruhu, Manisa aşkı ve Manisa sevdası var. Manisa sevdasını yaşamayan bilmez. Manisa'mız şehir olarak bir şehzadedir. Şehzade yetiştiren ve ülkenin idaresinde, yönetiminde namzet insanları yetiştirmiş bir şehirdir. Bizde bu nedenle bu kitabımıza ‘Şehzade Şehir' ismini uygun gördük. Kitabımız ismi nedeni ile güzel bir tevafuk oldu. İki yıl önce Şehzadeler ilçesi Manisa'da kurularak bu ismi ölümsüzleştirmiş oldu. Manisa 16 şehzade yetiştiren ve bunlardan 6 tanesi Osmanlı Devletine Padişahlık yapmış önemli şehirlerden biridir. Bu konuda her ne kadar Amasya ile yarışıyor olsak da, Manisa'nın daha önde olduğunu unutmamak lazım. Bu konuda Amasya'da yapılan çalışmaları takdir ile karşılamak ile beraber, Şehzadeler Belediyesinin 2 yıl içinde yapmış olduğu çalışmalara bakınca kısa zaman içerisinde Amasya'yı geçecektir diye düşünüyorum. Manisa'nın diğer bir yönü ise, manevi yönü olan bir şehirdir, Osmanlı'ya yönetici yetiştiren şehir aynı zamanda Konya Mevlevihane'sine post makamına Mevlevi yetiştiren şehir olarak da önemlidir. Buraya gelen şehzade, manevi yönden Konya'ya gider, siyasi yönden de İstanbul'a payitahta geçer. Bu nedenle Manisa'ya önemli görevler düşmektedir. Bu eserimizin hayata geçmesinde emeği geçen başta Şehzadeler Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik olmak üzere, tüm herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

"ŞEHZADE ŞEHİR, ŞEHRİMİZİN MARKALAŞMASINA KATKI SAĞLAYACAKTIR"
Şehzadeler Belediyesi olarak kültür yayınlarını desteklediklerini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ise, "Şehzadeler Belediyesi olarak yeni kurulmuş olan bir belediyeyiz. Kültür yayınlarımızın ilki Ahmet Şemseddin Marmaravi hazretlerinin eserlerini ve hayatını ele alan bir kitaptı. Bunu bastırarak gelen misafirlerimize takdim ediyoruz. İsteyen vatandaşlarımız belediyemizde bu kitabımızı temi edebiliyorlar. İkinci kültür eserimiz de ‘Şehzade Şehir' olarak Manisalı değerli tarihçi hocamız Naci Yengin hocamızın eserini bastırmış olduk. Ben öncelikli olarak şehrimizin tanıtımı adına böylesine güzel bir eseri kaleme aldıkları için değerli hocamıza çok teşekkür ediyorum. Bilindiği kendisinin çok entelektüel çalışmaları mevcuttur. Ama Manisa'yı, her gün önünden geçtiğimiz binaları ele almış olması, şehrimizin eserlerini, markalaşmasına katkı sağlayacak olan böyle güzel bir eseri kaleme almış olması. Bizim açımızdan çok ayrı bir önem ifade etmektedir. Bizde istedik ki şehrimiz açısından böylesine önemli bir eseri, Şehzadeler Belediyemizin kültür yayınlarına dahil edelim. Şehzadeler Belediyesi 2 numaralı kültür yayını olarak bunun basımını gerçekleştirdik. Bu güzel eseri hem şehrimize gelen misafirlerimize takdim edeceğiz hem de vatandaşlarımıza vereceğiz. Bu vesile ile Şehzadeler ilçemizin ve Manisa'mızın tanıtılmasına katkıda bulunmuş olacağız. Böylesine güzel bir çalışma nedeni ile değerli Naci Yengin hocamız çok teşekkür ediyorum. Emeği geçen tüm mesai arkadaşlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Tüm Manisalı hemşerilerimiz bu güzel kitabı okusunlar ve istifade etsinler. Ben inanıyorum ki okuyan hemşerilerimiz her gün geçtikleri yollardan farklı bir bakış açısı ile geçeceklerdir. Her gün gördükleri manzaralar onlar için çok daha farklı manalar ifade edecektir diye düşünüyorum" dedi.

"BELEDİYELER KÜLTÜREL ESERLERE DEĞER VERMELİ"
Kültürel yayınların hayata geçmesi için Belediyelerin destek olması gerektiğini ifade eden Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç da şunları söyledi:
"Kentlerin büyümesi ve sosyal yaşamlarının gelişmesinde kültürel faaliyetlerin önemli bir yeri var büyükşehir olmak, küçük şehir olmak, kent olarak bunun bilincini ancak kültür ve sanata verilen değerlerle toplum karşısında ön plana çıkara bilirsiniz. Bugün Şehzadeler Belediye Başkanımız ve çalışma arkadaşlarına, değerli hocamızın kitabının yayınlamasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Şehzade Şehri ebetteki isim olarak ta hocamızın tarihçi olması nedeni ile büyük bir önem taşımaktadır. Tüm belediyelerimizin bu konularda faaliyet gösteren yazar ve çizerlere destek vermesi gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda değerli Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik'in göstermiş olduğu hassasiyete çok teşekkür ediyorum. Bugün görüyoruz ki belediyelerimizin vermiş olduğu destekler sayesinde bazı eserler kültür ve sanat alanında yapılan eserler ve yazarlarımız ortaya çıkmaktadır. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum"
Tanıtımın ardından Yazar Naci Yengin ilk imzalı kitabını Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç'a hediye etti.
Editör: TE Bilişim