NIKE firmasına verdiği sözlerin hiç biri tutmayan Siyah-Beyazlı ekip firma ile sorunu çözemezse TFF'den her hafta ceza yemek zorunda kalacak.
Türkiye'nin en prestijli ikinci liginde mücadele eden 50 yıllık dev çınar Manisaspor'un forma çıkmazı sürüyor. NIKE firmasına ödeme yapıldığı için Siyah-Beyaz çubuklu forma dışında alternatif formalarına kavuşamayan Manisaspor firma ile ilgili gerekli ödemeyi yapıp sorunu çözemezse TFF talimatlarına göre ligin son 4 haftasına kadar maç başına 7.500 TL para cezası yiyecek.
TFF TALİMATI ÇOK NET!
Manisaspor yönetimi konuyla ilgili yaptığı açıklamada başka bir firmayla çalışacaklarının sinyalini verse de, TFF talimatlarına göre bu durumunun olması imkansız gibi görünüyor. Talimatlarda belirtildiği üzere kulüpler sezon başlamadan en geç 4 hafta önce federasyona kullanacakları ekipmanları tescil ettiriyorlar ve son 4 hafta hariç bütün sezon tescil ettirdikleri forma ile müsabakalara çıkmaları gerekiyor. Talimatta da belirtildiği gibi Manisaspor ya NIKE firmasına olan borcunu ödeyip alternatif formalarını alçak ya da tek çeşit forma ile amatör kulüp gibi müsabakalara çıkıp her maç 7.500 TL ceza yemeye devam edecek.
İŞTE TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU'NUN O TALİMATI
SPORTİF EKİPMAN TALİMATI MADDE 4 – İÇ SAHA, DIŞ SAHA ve YEDEK FORMA SETLERİ

(1)En üst iki profesyonel ligde mücadele eden kulüpler, sezon başında en fazla 2 adet iç saha, 2 adet dış saha ve 1 adet yedek forma setlerini bu talimat hükümlerine uygun şekilde belirleyerek, TFF'den onay alırlar ve TFF'nin belirleyeceği usule uygun olarak kullanırlar. İç ve dış saha için belirlenen ikişer adet forma setleri birbirlerinden ve kaleci forma setinden görünür ve ayırt edilebilecek şekilde farklı renk ve tonda olmalıdır. Kulüpler, bir defaya mahsus olmak üzere TFF'nin onayı ile sezonun son dört haftasında kullanılmak şartıyla forma setlerinden birini değiştirebilirler. En üst iki profesyonel ligde, müsabaka günü yapılacak olan eşgüdüm toplantısında, ev sahibi kulüpler iç saha forma setleri ile yedek forma setini ve kaleci forma setlerini, misafir kulüpler ise dış saha forma setleri ile yedek forma setini ve kaleci forma setlerini yanlarında bulundurmak zorundadırlar. Kulüplerin müsabakada giyecekleri forma setlerine eşgüdüm toplantısında hakem tarafından karar verilir.
MADDE 5 – SPORTİF EKİPMANLARA VERİLECEK İZİN USULÜ
(1) En üst iki profesyonel ligde mücadele eden kulüpler, işbu talimat hükümlerine uygun olarak forma setlerinin numara ve isim içerir asıllarını sezon öncesinde, kulübün resmi müsabakalarının başlamasından en geç 4 hafta önce TFF'ye onay için göndermek zorundadırlar.
ŞUANA KADAR ATILAN HİÇ BİR ADIM YOK
Giresunspor ve Göztepe maçlarında forma kiriz yüzünden toplamda 15.00 TL ceza yiyen Manisaspor kulübü bu sorunu çözmekle ilgili şuana kadar hiçbir resmi adım atmadığı öğrenildi. Öyle ki TFF yetkileri ile temasa geçip çözüm yolu bile aramayan Manisaspor yönetiminin bu vurdumduymaz tavrı yüzünden borçlar içinde yüzen Manisaspor'un her hafta borç yükü daha da artıyor.
BANDIRMASPOR MAÇINDA DA CEZA YOLDA
Bandırmaspor maçı öncesi eşgüdüm toplantımsına katılacak olan Manisaspor'un Bandırmaspor maçına da alternatif forma götüremediği öğrenildi. Manisaspor yönetimi eşgüdüm toplantısına kadar somut bir adım atmazsa üçüncü defa 7.500 TL ceza yemesi bekleniyor.
FİRMA MANİSASPOR YÖNETİMİNE GÜVENMİYOR
Manisaspor markasına her geçen gün yeni bir zarar veren Abdullah Mergen ve yönetimi NIKE firmasına ödeme ile ilgili verdiği sözleri tutmadığı da öğrenildi. Firmanın iyi niyetini suiistimal eden Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen Manisaspor markasına bir zarar daha vermiş oldu.
80 TAKIMDA SADECE MANİSASPOR SORUN YAŞADI
NIKE firma yetkilisi bir yerel gazeteye yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde 80 kulüp ile çalıştıklarını belirtirken sadece Manisaspor 'da sorun yaşadıklarını belirtti. Bu sorunun kendilerinden kaynaklanmadığı söyleyen firma yetkilisi Manisaspor yönetimin güvensiz ve samimi olamayan yaklaşımı yüzünden bu noktaya gelindiğini söyledi.
Editör: TE Bilişim