Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ tarafından geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Ahmetli ziyaretinde Dereköy Mahalle Muhtarı Oruç Karaaslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'den sulama sondajı talebinde bulundu. Muhtarın isteğini geri çevirmeyen Başkan Ergün, MASKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu Dairesi Başkanlığı'na gerekli çalışmaların en kısa sürede başlatılmasına yönelik talimat verdi.
Cengiz Ergün'ün sözünü hayata geçirmek için derhal çalışmalarına başlayan MASKİ, açılacak sondajın yer tespitini gerçekleştirmek üzere mahalleyi ziyaret etti. İçme Suyu Dairesi Başkanı Hakan Açabay, dairede görevli mühendislerle birlikte incelemelerde bulundu. Mahalleye kazandırılacak sulama sondajının yeri MASKİ bünyesinde görev yapan jeoloji ve jeofizik mühendisleri tarafından tespit edildi. Zeminle ilgili gerekli etüt çalışmalarının tamamlanmasını ardından, sondaj kuyusu açma işlemlerine de başlanacak.

"KÖYÜMÜZE CAN VERECEK"
İçme Suyu Dairesi Başkanı Hakan Açabay, incelemelerin ardından köy kahvesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Burada mahalle muhtarı ve azaları ile görüşen Açabay, vatandaşlarla da sohbet etti. Dereköy Mahallesi adına söz alarak, Başkan Cengiz Ergün' ün vermiş olduğu söz üzerine başlatılan çalışmalardan memnun olduğunu ifade eden Aza Mustafa Atabay, "Cengiz Başkanımız söz verdi, çalışmalar bugün başladı. Allah başımızdan onu eksik etmesin. Köyümüzün geleceği onun eline bağlı. Bu köy hiç su görmedi. Görmediği için suya kavuşursa onun bir eseri kalmış olacak. Nasıl unutsun bu köylü onu. Gelen ekiplerden Allah razı olsun. 2- 3 gün önce söz verdi bugün gelip çalışmaları başlattılar. Susuzluktan üzümler bağlarda kurudu. Cengiz Başkanımız köyümüze can verecek" dedi.

"CENGİZ BAŞKANIMIZ SAYESİNDE SUYA KAVUŞACAĞIZ"
MASKİ Genel Müdürlüğü'nün başlatmış olduğu çalışmalardan dolayı mahallelinin çok mutlu ve memnun olduğu belirten Muhtar Oruç Karaaslan, "Sağ olsun Cengiz Başkanımız sulama sondajı için söz vermişti. Sağ olsun ekiplerini göndermiş. Sulama sondajı yer tespiti için MASKİ ekipleriyle dağları gezdik. Allah razı olsun ondan. Sayesinde suya kavuşacağız. Cengiz Başkanımız var olsun. Suyumuz da çıktığında ona adaklarımız var. Mahallemiz gariban olduğu için Başkanımız bizi hor görmedi. Işık tuttu. Sağ olsun ondan çok memnunuz. Cengiz Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Sondaj çalışmasını duyduk içimizde heyecan oldu. Cengiz Başkanımızdan tekrar Allah razı olsun. İnşallah başarıya ulaştırır bizi" dedi.

"BAŞKANIMIZIN SÖZÜNÜ HAYATA GEÇİRİYORUZ"
MASKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu Dairesi Başkanı Hakan Açabay yaptığı açıklamada, "MASKİ olarak mahallemizin kanalizasyon ve içme suyu şebeke altyapılarını tamamladık. Başkanımız Cengiz Ergün ve Genel Müdürümüz Yaşar Coşkun ile birlikte geçtiğimiz Cuma günü gerçekleştirdiğimiz ziyarette, muhtarımızın talep ettiği sulama sondajı için başkanımızdan aldığımız talimatla sondaj çalışmalarına başladık. Mühendislerimiz sulama sondajının yer tespitinde bulunuyorlar. Yer tespitinden sonra vakit kaybetmeden sondajımızı kuracağız. Hem Başkanımız sözünü hayata geçireceğiz hem de vatandaşlarımızın talebini yerine getirmek için çalışmamızı en kısa zamanda sonuçlandıracağız" dedi.
Editör: TE Bilişim