Manisa Hayvan Hakları Koruma Derneği (HAKDEM) Başkanı Reyhan Erbirliler, hayvanların tedavi giderlerini karşılamak için derneğin 109 bin lira borca girdiğini, bir kısmı ödenen borcun şu an için 49 bin lira olduğunu söyledi.
Manisa Hayvan Hakları Koruma Derneği, 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları dolayısıyla basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantıda açıklamalarda bulunan Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Reyhan Erbirliler, belediyelere sitem etti. Birçok hayvanın öldürüldüğünü ve toplanan hayvanların ormanlara açlığa terk edildiğini öne süren Erbirliler, "11 ilçe belediyesi hakkında görevi ihmalden dolayı suç duyurusunda bulunduk. Ancak atanmışlar seçilmişlere dokunamıyorlar. Suç duyurularımızın hepsi takipsizlikle sonuçlandı. Belediyeler görevlerini yapmıyor ama şikayetlerimizden de sonuç alamıyoruz. Acilen ilçelere yeni bakımevleri kazandırılmalı. Hayvanlar barakadan bozma bakımevlerinden kurtarılmalıdır" dedi.
Tedavi giderleri derneği borçlandırdı
Dernek olarak hayvanların tedavileri için borcun altına girdiğini açıklayan Erbirliler, "Belediyelerin veterinerlik hizmetleri çok yetersiz. Eziyet çeken ya da arabanın altında ezilen bir hayvanı tedavi ettiremiyoruz. Biz de kendi imkanlarımızla tedavi ettiriyoruz. Ama bizim derneğimizin karşılayamayacağı bir yükün altına girdik. Hayvanları tedavi masrafları için 109 bin liralık bir borcun altına girdik. Bu borcun 60 bin lirasını ödeyebildik. Şimdi 49 bin lira borcumuz var. Derneğimizin herhangi bir gelirimiz yok. Aslında bunu yapmak bizim görevimiz değil. Belediyeler ücretsiz şekilde hayvanları tedavi etmeli. Ancak çoğu zaman bu hizmetleri vermedikleri için bu borcun altına girdik" dedi.
Editör: TE Bilişim