Türk Kadınlar Konseyi Manisa Şube Başkanı Mübeccel Kafkaslı öncülüğünde kurulan Tarihi Manisa Bezi Dokuma Kooperatifi (MABEZ), Manisa Bezi'ni hem yurt içi, hem de yurtdışında tanıtmaya kararlı.
Tarihi Manisa Bezi Dokuma Kooperatifi, kadınların yaşam kalitelerini yükseltmek ve ekonomik özgürlüklerini kazandırmak için açtığı dokuma kurslarına son sürat devam ediyor.
KADINLAR YERELİ KALKINDIRACAK
Yerel kalkınmada kadınların gücünü arttırmak amacıyla kurulan Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı, Nahıl Dükkanı ve Urla Kooperatifi kursiyerlerden yüzlerce Manisa Bezi talep etti. Kooperatif üyeleri, Manisa Bezi'nin tüm Türkiye ve dünyaya duyulması için şimdiden çalışmalara başladı.
Tarihi Manisa Bezi Dokuma Kooperatifi Başkanı Samiye Kurtel konu hakkında bilgiler vererek, "Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı, İstanbul'da iktisadi işletmeleri olan Nahıl Dükkanında Manisa Bezi'ni tanıtmak ve satmak için talepte bulundular. Burada Türkiye geneli çalışan kadın kooperatiflerin ürünleri sergileniyor. Manisa'dan Manisa Bezi istediler. Bizde tarihi Manisa Bezi'ni tanıtmak amacıyla istenen ürünleri yapıyoruz. Böylece Manisa Bezi sadece Manisa'da değil, bütün Türkiye'de duyulacak. Özellikle peştamallarımız çok fazla talep görüyor. Böylece kadınlar hem üretime katkı sağlıyorlar, hem de aile bütçelerine katkı sağlıyorlar" dedi.
Öte yandan kooperatif başkanı Samiye Kurtel açılan dokuma kurslarının İŞ-Kur ve Halk Eğitim Merkezi destekli olduğunu belirterek, bir sonraki çalışma döneminin 14 Kasım'da başlayacağını belirtti.
Editör: TE Bilişim