Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Ders başı yapacak olan yaklaşık 250 bin öğrenciye başarı ve zihin açıklığı dileklerinde bulunan Başkan Ergün, "Çocuklarımız, uzun bir tatil sürecinin ardından yeni bir maratona başlıyor. Manisa'mız genelinde ders başı yapacak olan yaklaşık 250 bin öğrencimize, öğretmenlerine, idarecilere ve öğrenci velilerine yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
EĞİTİME DESTEK VERİYORUZ
Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak eğitime her zaman destek verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini belirten Başkan Ergün, "MABEM kurslarımızla çocuklarımızı hayal ettikleri okullara ulaştırmanın çabası içindeyiz ve bundan sonra da bu yolda emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak bizler, çocuk kulüpleri, kreş ve kurslarımızla 17 ilçemizin tamamında çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimine katkı ve destek sağlıyoruz. Çocuklarımızı eğitime ve spora yönlendirmek için tesisleşme, eğitim yuvası oluşturma ve spor kulüpleriyle üzerimize düşeni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.
ÖĞRETMENLERE BAŞARILAR DİLEDİ
Öğretmenlere de yeni eğitim yılının hayırlı olmasını dileyen Başkan Ergün, "Öğrencilerimizin başarısında önemli rol üstlenen öğretmenlerimize bu zamana kadar fedakarca verdikleri emekler nedeniyle sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Öğretmenlerimizden tek beklentimiz, evlatlarımıza verdikleri temel eğitimin yanı sıra onlara vatan ve millet sevgisi, birlik ve beraberliği, kardeşlik duygusunu da aşılamalarıdır. Bu yolda Allah sizlerin yardımcısı, bizler de destekçiniz olacağız. Bundan şüpheniz olmasın. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi, "Geleceğin güvencesi sağlam temellere dayalı bir eğitime, eğitim ise öğretmene dayalıdır." Bu anlamlı sözün size ışık olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.
BİLGİ YOLUNDA ENGEL TANIMAYIN
Mesajının son bölümünde öğrencilere seslenen Başkan Ergün, şunlara yer verdi: "Bizlerin yolu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün yoludur. Sizlere bu büyük liderin bir sözüyle seslenmek istiyorum; "Okul genç beyinlere; insanlığa hürmeti, millet ve memleket sevgisini, şerefi, bağımsızlığı öğretir. Bağımsızlık tehlikeye düştüğü zaman onu kurtarmak için takip edilecek en uygun, en güvenli yolu öğretir. Memleket ve milleti kurtarmaya çalışanların aynı zamanda mesleklerinde birer namuslu uzman ve birer bilgin olmaları lazımdır. Bunu sağlayan okuldur." Bu sözü aklınızdan çıkarmayın. Ailenize, vatanınıza ve milletinize yararlı birer bireyler olmak istiyorsanız çok çalışın, okuyun, araştırın. Bu yolda önünüze çıkabilecek engelleri bertaraf edin. Sizlere bundan sonraki yaşamınızda başarılar diliyor, hepinizi gözlerinizden öpüyorum."
Editör: TE Bilişim