Ergenekon Mahallesi'nde, geçen 7 Aralık akşamı, 4 aylık hamile Ebru Tireli, evinin yakınındaki parkta spor yaparken kırmızı renkli bir otomobilden inen bir erkek, yanına gelip, "Bir daha burada yürüyüp, spor yapmayacaksın" diye bağrıp, çıkardığı ayakkabısıyla genç kadının suratına vurdu. Korkup, ağlayarak hamile olduğunu söyleyen Tireli'nin çığlıkları üzerine saldırgan kaçtı. Saldırının ardından görgü tanıklarının ifadeleri ve aracının benzerliği nedeniyle geçen 9 Aralık'ta gözaltına alınıp, tutuklanan M.T., avukatının itirazıyla, delil durumunun değişmesi üzerine serbest bırakıldı.

M.T.'nin serbest bırakılmasından sonra kırmızı otomobile yönelik araştırma yapan polis, Selvilitepe Mahallesi'nde yaşayan, bir tuğla fabrikasında yükleyici olarak çalışan evli ve bir çocuk babası Davut K.'yi 12 Aralık'ta gözaltına aldı. Psikolojik sorunları bulunduğu ve olay günü de alkollü olduğu iddia edilen Davut K., polisin gösterdiği deliller karşısında Tireli'ye saldırdığını itiraf etti. Davut K., daha önce darp edilen ancak şikayetçi olmayan başka bir kadını ise kendisinin dövmediğini söylediği öğrenildi. Tuğla fabrikasında çalışmaya başlamadan önce Turgutlu Küçük Sanayi Sitesi'ndeki bir işyerinde oto cam kaplama işinde çalıştığı öğrenilen Davut K., emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede dün çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

EŞİ VE KIZI ILE KAYINBİRADERİNİN EVİNDE KALIYOR

Davut K.'nın tutuklanmasının ardından, Selvilitepe Mahallesi'ndeki bir Kuran Kursu'nda iki yıl önce tanışıp evlendiği eşi Ü.K.'nin, bir yaşındaki kızı ile birlikte kayınbiraderi İsa K.'nin aynı mahalledeki evinde kalmaya başladığı öğrenildi.

Kardeşi Davut K.'nin tutuklandığından savcılıktan arayıp bilgi verdiklerinde haberleri olduğunu belirten İsa K., "Bizlerin de konuyla ilgili bilgisi bu kadar" dedi.

Komşuları ise Davut K.'nın içine kapanık biri olduğunu belirtip, "Bir yıl önce kendileriyle bahçe tanzimi nedeniyle tartıştık. Bu nedenle kendileriyle fazla bir samimeyet, sohsetimiz yoktu. Zaten çoğu zaman bir sokak ilerideki ağabeyinin evinde kalıyorlardı" dedi.
Editör: TE Bilişim