Gazeteci Metehan Demir, askeri birliklerin ve emniyet birimlerinin aktif olduğu illerde birinci derece alarma geçildi ve bu kentlerin arasında Manisa'nın da olduğunu yazdı.

İşte Demir'in kaleme aldığı o yazı,

"Maalesef Türkiye bugün büyük bir acıyla daha sarsıldı. Kayseri'deki komando tugayında izne çıkan vatan evlatlarının bulunduğu otobüse yapılan alçakça saldırıda TSK'nın resmi açıklamasına göre 13 vatan evladı şehit olurken, 48'i de yaralandı.

Şüphesiz ki bu saldırı geçen hafta Beşiktaş'ta 44 şehidin verildiği saldırıya birçok açıdan benzerlik gösteriyor. Son dönemde iç güvenlik harekatıyla neredeyse kırsalda güvenlik güçleri karşısında hareket edemez hale gelen PKK'nın metropollerde askeri birlik ve polislerin olduğu noktalara kaymasından uzun süreden beri endişe ediliyordu.

"ASKERİ VE EMNİYET HAREKETLİLİĞİ OLAN İLLER ALARMA GEÇTİ"

"Kayseri'deki bu alçakça saldırıda, Kayseri'deki komando tugayının G.Doğu ve Suriye'deki harekatta etkin görev alan bir birlik olarak hedefe konmasını akıllara getirebilir. Ancak sadece Kayseri değil, Bolu, Isparta, Manisa, İstanbul, Ankara, Sivas ve benzeri birçok noktadaki askeri birliklerin olduğu yerler ile polisimizin hareketliliğinin olduğu merkezlerin bu çerçevede birinci derece alarma geçtiği belirtiliyor.

Ancak bu patlayıcı yüklü aracın Kayseri'ye kadar gelmesi de, şehrin içine bu tür bir tehdidin nasıl girdiği sorusu da şüphesiz ki akıllara geliyor."

"TÜM SALDIRILARIN PİMİ KANDİL'DEN ÇEKİLİR!"

"Bu saldırıdan sonra "TAK mı PKK mı" gibi bizi tuzağa düşürecek sorulara kanmamak lazım. Tüm saldırıların pimi Kandil'den çekilir!

Bu durumda dikkat edilmesi gereken en önemli unsur bu alçak terör saldırısına karşı toplumsal kenetlenmenin en kısa sürede sağlanması ve umudu kaybetmemektir. Yaşanan bu büyük acılar maalesef sadece kendi içimizdeki kutuplaşmanın boyutlarını arttırıyor. Bundan bir an önce sıyrılmak gerek. Ancak burada devlet de hata yaptıysa bu noktaları kabul edip nasıl giderebileceğini düşünürken, eleştirilerin de devlet güçlerinin motivasyonlarını kıracak şekilde olmaması kritik öneme sahip.

Terörün Türkiye'nin kaderi olmadığını göstermek için azimle mücadeleye devam ederken bu PKK terör örgütünün dış bağlantıları ve Avrupa desteğinin üzerine de ısrarla gidilmesi gerekli. Şimdi bugün AB ülkelerinden, Batı'dan klasik ders veme mesajları, "Kınıyoruz" açıklamaları gelecektir. Her zaman ki gibi samimiyetsiz mesajlar yayınlayacaklar. İşte tam bu noktada Türkiye'nin bu ülkelere, "Peki yanımızdaysanız, somut olarak PKK'nın kendi topraklarınızda engellenmesi için ne yapacaksınız? Bunu bize kısa sürede gösterin" denilmesi lazım."


Kaynak:SuperHaberTv

Editör: TE Bilişim