29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 93. yılı kutlamaları çerçevesinde çelenk töreni Cengiz Topel Meydanı'nda gerçekleştirildi.

Törene Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Belediye Başkan Vekili Mehmet Ali Aksoy, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı'na Soma Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı adına çelenk sunumu gerçekleştirildi.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören sona erdi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 93. yılı kutlamaları yarın saat 10.30'da Cengiz Topel Meydanı'nda gerçekleştirilecek.

CUMA NAMAZI 15 DAKİKA ERTELENDİ

Öte yandan, saat 13.00 olarak belirlenen bugünkü tören ile Cuma namazı saatinin çakışması nedeniyle namaz saati 15 dakika ileri alındı. Birçok kişi saat 13.00'da okunması gereken ezanın 13.15'te okunması karşısında şaşkınlık yaşadı.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Soma Müftüsü Eyüp Baldemir, "Bayram töreni saat 13.00'te olması nedeniyle programla çakıştığı için törene iştirak edenlerin de Cuma'ya intikal etmeleri için Kaymakam Bey'in de bilgisi dahilince 15 dakika erteledik. Ezanın geç okunmasının dini yönden herhangi bir sakıncası yok. Erken okunursa sıkıntılı. Vakit geçmediği için 15 dakika ezan geç okundu" dedi.
Editör: TE Bilişim