MASKİ Genel Müdürlüğü Abone İşleri Dairesi Başkanlığı, Manisa ilinde en eskisi 1930 tarihli olan sayaçlardan kurulu bir müze oluşturdu. ‘Magnesia'dan MASKİ'ye' isimli müzede Manisa'nın eski parklarında kullanılan tulumbalar, en eskisi 1930 tarihli su sayaçları ve muslukları yer alıyor. Abonelik işlemlerini gerçekleştirmek için MASKİ hizmet binasına gelen Manisalılar, eski sayaçların sergilendiği müzeyi inceleyerek geçmişle günümüz arasında bağlantı kurma imkanı buluyorlar.

ZİYARETÇİLER MÜZEYLE GEÇMİŞİ ANIMSIYOR
MASKİ Abone İşleri Daire Başkanı Sevinç Deniz, "Magnesia'dan MASKİ'ye Müzemiz herkesin beğenisini topluyor. Buraya işlemlerini halletmek için gelen vatandaşlarımız da diğer ziyaretçilerimiz de müzemizi ilgiyle inceliyorlar. Şuan kullandığımız sistemlerle eskilerini karşılaştırıp şaşkınlık duyuyorlar. Özellikle yaşça büyük olan vatandaşlarımız müzemizde sergilenen sayaç ve musluklarımızı gördüklerinde mutluluk duyuyor ve bizimle anılarını paylaşıyorlar. Müzemizin, böyle ilgi ve beğeni toplaması bizleri de mutlu ediyor" dedi.
Müzeyi ziyaret eden vatandaşlar ise tarihe tanıklık etmekten memnun olduklarını ifade ederek, bu fırsatı sunan MASKİ'ye teşekkür etti.
Editör: TE Bilişim