ŞEHZADELER Belediyesi, geçtiğimiz hafta hizmete açılan Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi'nin yeni binasının tadilat ve çevre düzenlemesine büyük katkı sağlayarak, eğitime verdiği desteği sürdürüyor.
Eğitime ve eğitim kurumlarına yönelik yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Şehzadeler Belediyesi, geçtiğimiz hafta sonu açılışı yapılan Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi'ne de tadilat, çevre düzenlemesi, malzeme temini ve bakımı konusunda destek sağladı. Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediyesi'nin eğitim ve öğretime önemli destekler verdiğini belirterek, Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan Kodlama Atölyesi ve bina içi tadilatını gerçekleştirdiğini söyledi. Kaymakam Çorumluoğlu, "Halk Eğitim Merkezi bizim vatandaşlarımıza direkt ulaştığımız bir nokta. Kurslar anlamında yoğun bir talep vardı. Bu kursların açılabilmesi için hızlı bir şekilde geçici bir bina da halk eğitim merkezimizi kurduk. Bu süreç içerisinde vatandaşlarımız alacakları hizmeti Yunusemre ve Şehzadeler olarak aynı yerden aldılar. Şehzadeler ilçemizde gerekli çalışmaların tamamlanması ve personellerin atanmasının ardından halk eğitim merkezimiz faaliyete geçti ve bugünkü binasında hizmet vermeye başladı. Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü binamızda yapılan çalışmalar aşamasında da yeteli bir bütçemiz olmadığı için Şehzadeler Belediyemizden gerekli desteği aldık. Halk eğitim merkezimizin bulunduğu binanın son 2 katının düzenlenmesi ve çatısını yapılması işini Şehzadeler Belediyemiz üstlendi. Şuan Şehzadeler Belediyemizin imkânları ile binanın en üst katında bir kafeterya yapımı devam etmektedir. Bunun yanı sıra en üst katta açmış olduğumuz bir kodlama atölyemiz var. Bu atölyemizin robotik malzemelerini yine Şehzadeler Belediyemizden temin ettik. Eğitime yapılan yardım, geleceğe yapılan yatırımdır. Şehzadeler Belediyesi de bu konuda son derece duyarlı. Şuan için kendilerine ait bir belediye binaları yokken ilçemizde ki eğitim kurumlarımızın onarımlarını yaptı. Bu çalışmalar nedeni ile değerli belediye başkanımıza ve Şehzadeler Belediyesi çalışanlarına çok teşekkür ediyorum" dedi.
"HALK EĞİTİM MERKEZLERİNİ ÖNEMSİYORUZ"
Şehzadeler Belediyesi olarak Halk Eğitim Merkezini çok önemsediklerini ifade eden Başkan Çelik, "Şehzadeler Belediyesi olarak eğitim ve öğretime desteğimiz, kurulduğumuz ilk günden beri artarak devam ediyor. Bu bağlamda da Şehzadeler ilçemize yeni kazandırılan halk eğitim merkezimize de ciddi desteklerde bulunduk.Halk eğitim merkezleri, eğitim öğretim faaliyetlerinin halkımızın tüm katmanlarına yayıla bilmesi açısından büyük önem arz ediyor. 7'den 70'e tüm vatandaşlarımızın çok geniş dallarda kurslar alabildikleri, eğitim görüp meslek sahibi olabildikleri bir alan. Şehzadeler Belediyesi olarak bugüne kadar hep halk eğitim merkezine destek olduk ve ortak birçok proje düzenleyerek birlikte vatandaşlarımızın eğitimine katkı sağladık. Şuan yeni taşındıkları bina ile ilgilide 60 bin TL'nin üzerinde, çatı yapımı, iş tefrişat düzenlemesi ve çevre düzenlemesi gibi birçok çalışmaya imza attık ve böylesine güzel bir halk eğitim merkezi binasının açılmasına, Şehzadeler Belediyesi olarak bizde ciddi bir katkıda bulunmuş olduk. Bundan sonra da inşallah eğitime olan desteğimiz artarak devam edecektir. Halk Eğitim Merkezimizin idarecilerine, öğretmen ve öğrencilerine başarılar diliyorum. Şehzadeler'deki bütün vatandaşlarımız halk eğitim merkezindeki bütün imkânlardan istifade etsinler" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim