Manisaspor'un yeni transferlerinden, tecrübeli kalecimiz İsmail Şahmalı, yeni sezon hazırlıklarının devam ettiği Kızılcahamam kampında açıklamalarda bulundu.
"DAHA ÇOK NET POZİSYON ÜRETEN TARAF OLDUK"
İsmail sezon hazırlıklarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, ilk etap kampında kondisyona yönelik antrenmanların ve takım savunması üzerine çalışmaların ardından ikinci etapta hazırlık maçlarının yoğun olduğunu belirterek, "Burada hücum yönümüzü geliştirici çalışmalarımızı yapıyoruz. Şimdiye kadar oynadığımız hazırlık maçlarında güçlü rakiplerimizin yanı sıra, şampiyonluk parolasıyla lige hazırlanan rakipler ile de karşı karşıya geldik. Oynadığımız maçların çoğunda rakiplerimizden daha çok net pozisyon üreten taraf olduk." dedi.
"İSKELETİN KORUNMASI AVANTAJ"
Geçen sezonki şampiyon takımın iskeletinin korunmasının avantaj olduğunu kaydeden İsmail, "Komple değişen takımların adaptasyon sürecinin uzun sürdüğü, sezona kötü başladıkları görülebilir. Biz ise oynadığımız hazırlık maçlarında da takım iskeletinin iyi olmasının avantajını görüyoruz. Rakiplerimiz bocalarken biz ise oyun içinde üretken olmaya çalışan taraf oluyoruz." diye konuştu.
"GEÇEN SEZONDAN BU YANA BU TAKIMDA OYNUYORMUŞUM GİBİ HİSSEDİYORUM"
Sözlerinin devamında geçen sezon şampiyonluk yaşayan iskelet kadronun korunmasının yeni transferlerin uyum süresi için de avantaj olduğunu vurgulayan İsmail, "Çünkü takımımızda geçen sezondan gelen çok güzel bir arkadaşlık var. Tecrübeli bir isim olmama rağmen yeni gittiğim takımlarda uyum problemi yaşayan biriyim. Ama Manisaspor'da böyle bir sıkıntı yaşamadım. Diğer yeni transferlerde uyum sürecini çabuk atlattı. Sanki bu takıma yeni gelmiş gibi değil, geçen sezondan bu yana bu takımda oynuyormuşum gibi hissediyorum. Çok güzel bir arkadaşlık ortamımız var. Bu birlik ve beraberliğin başarıyı getireceğine inanıyorum. Biz süper lig potansiyeli olan bir ekibiz." dedi.
"MANİSASPOR GERÇEK BİR MARKA"
İsmail Şahmalı, Manisaspor'un Türk futbolunda gerçek bir marka olduğunu belirtirken, transfer süreciyle ilgili de şunları söyledi: "Manisaspor, Türkiye'de çoğu futbolcuda olduğu gibi benim de formasını giymek istediğim kulüptü. Mehmet hocamın Manisaspor'a gelişimde önemli katkısı oldu. Başkanımız ve Mehmet hocamız beni buraya layık gördüler ve transferim gerçekleşti. Eşimin de Manisa'ya çok gelmek istemesi transferimde etken oldu. Görev aldığımda elimden gelen her şeyi yapacağım gibi görev almadığımda da arkadaşlarım için elimden gelen her şeyi yaparım. İnşallah Manisaspor'da uzun yıllar oynamak istiyorum."
"KALECİLİKTE OLGUNLUK DÖNEMİMİ YAŞIYORUM"
İsmail ‘Manisaspor'a yaşlı kaleci transfer edildi' eleştirilerine yönelik olarak ise şunları söyledi: "Kalecilik diğer mevkilere göre daha geç yaşlara kadar devam edilebilen bir mevki. Dünyada Buffon ve 43 yaşında milli takım kadrosunda dünya kupasında görev alan Mondragon gibi örnekler yer alırken, bunun Türkiye en güncel ve güzel örneklerinden birisi de Ahmet Şahin ağabey. Kendisi 38 yaşında olmasına rağmen Süper Lig ekibi Kardemir Karabükspor ile sözleşme imzaladı. Ahmet ağabey iyi bir kaleci olmasının yanı sıra kendisine de iyi bakmasından dolayı bunu başarabiliyor. Kalecilikte olgunluk dönemimi yaşıyorum. Her geçen günü daha da tecrübe kazanıyorum ve yeni şeyler öğreniyorum. Sakatlık yaşamadığım ve iyi olduğum sürece kariyerime devam etmek istiyorum."
"KURTULUŞ, YAĞIZCAN VE BATUHAN'I KENDİME RAKİP GÖRÜYORUM"
Takımdaki diğer mevkidaşları Kurtuluş, Yağızcan ve Batuhan'ın oldukça yetenekli isimler olduğunu, onlara elinden geldiği kadar destek olduğu gibi bu genç isimleri kendisine rakip olarak da gördüğünü ifade eden İsmail, "Hatta Avrupa futbolundaki kalecilere baktığımızda, genç kalecilerin oynadığını, arkalarında bekleyenlerin yaşlı kaleciler olduğunu görüyoruz. Bu işin genci yaşlısı yok. Bizim takımda kimsenin yeri garanti değil. Daha iyi olan, çok çalışan formayı alır." dedi.
"BİRLİK VE BERABERLİĞİNİ DAHA ÇOK DEVAM ETTİREN DAHA ÇOK KAZANIYOR"
Her sezon öncesinde olduğu gibi ligde favori görünen takımların olduğunu ama her şeyin kağıt üzerinde olduğu gibi olmadığı belirten İsmail, "Lig başladığında her şey farklı olabiliyor. Geçen sezon Denizlispor'da forma giyerken 4. haftada Adanaspor'a gittiğimizde, Adanaspor'un ligde golü yoktu. Ama o takım şampiyon oldu. Transferde sürecinde ağır basan ve iyi kadrolara sahip olan kulüpler olabilir ama sezon içinde çok farklı durumlar ortaya çıkabiliyor. Kendi evinizde maç vermediğiniz zaman ve dışarıdan puanlar getirebilirseniz bu sizi şampiyon bile yapabilir. Bu ligde üç maç üst üste kazanılırsa şampiyonluğa oynanabilir ve üç maçta üs üste kaybedilirse küme düşmemeye oynanabilir. Bu ligin garantisi yok. Bu ligde birlik ve beraberliğini daha çok devam ettiren daha çok kazanıyor." diye konuştu.
"İNŞALLAH BİRLİKTE SÜPER LİGE ÇIKARIZ"
Teknik Direktör Mehmet Altıparmak'ın çalışmayı çok seven, kaybetmeyi sevmeyen bir isim olduğunu ifade eden İsmail, "Mehmet hocanın, pas üzerine kurulu güzel futbol oynamaya yönelik mantalitesini antrenmanlarda bize aşıladığını hazırlık maçlarında daha iyi görüyoruz. Kendisi bu ligleri çok iyi bilen bir isim. İnşallah birlikte süper lige çıkarız." dedi.
"TARAFTAR YANIMIZDA OLUNCA BAŞARI DAHA KOLAY GELECEK"
Sözlerinin sonunda taraftara mesaj yollayan İsmail şunları söyledi: "Futbolun 12'ye 12 oynandığını düşünüyorum. Bu liglerdeki tecrübemle 12. adam taraftarla maç kazandığımızı ve maç kaybettiğimizi de biliyorum. Taraftarlarımız inşallah ilk maçımızdan itibaren yanımızda olurlar. Maçlarda bize olan desteklerini 90 dakika boyunca versinler. Onlar yanımızda oldukça başarı daha kolay gelecektir."
Editör: TE Bilişim