13 Haziran 2005'te, 3 milyon 751 bin dolara Manisa Ortak Girişim Grubu'na satılan ve ardından yaklaşık 16 yıldır gündemden düşmeyen Sümerbank davasıyla ilgili çarpıcı gelişmeler yaşandı. Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nde 15 Temmuz Darbe Girişimi ardından büyük bir FETÖ temizliği yapıldı. Bu temizlikte, Sümerbank davasıyla ilgili çıkan kararı alan hakim ve savcılar da bulunuyor.
Yargıtay'daki FETÖ operasyonlarında Sümerbank davasıyla ilgilenen bazı hakim ve savcıların meslekten uzaklaştığı iddia edildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Manisa Ortak Girişim Grubu Başkanvekili Mustafa Özman, Sümerbank Davası'nın FETÖ tarafından hükümeti yıpratmak için kullanıldığını savundu.
Mustafa Özman, "Sümerbank davasında Yargıtay da hükümeti sıkıştırmak için elinden geleni yaptı. Sümerbank'ta tertemiz bir ihale süreci yaşandı. 3 kez ihaleye çıkıldı, bir Allah'ın kulu bile teklif vermedi. 3. İhalede şartlar oluştu ve satın alındı. Ticarette bazen yıllarca para beklersin, bazen de ticaretiniz korkunç paralar kazandırır. Bu gelişmeler tersine de dönebilirdi. Çok ciddi zarar edebilirdik. O zaman bizim hakkımızı savunacaklar mıydı? Doğrudur, Sümerbank iyi bir para kazandı. Ancak sırf ticaret yaptığımız için bizim üstümüze niye bu kadar geldiler? Biz böyle bir kazanç beklemiyorduk" dedi.
"HAKİMLERİ TEHDİT ETTİLER"
Sümerbank Davası'nda çıkan kararlarla ilgili hakim ve savcıların tehdit edildiğini iddia eden OGG Başkanvekili Mustafa Özman, "Hakimleri tehdit ettiler. İstediği kararı vermeyen hakimlerin tayinlerini çıkardılar. Bu dava 16 yıldır bu memlekette süründükçe süründü. Şimdi anlıyoruz ki bu işe de FETÖ karışmış. Hükümete vurmak adına böyle bir hamle yaptılar. Sırf Sümerbank yüzünden hükümet belediye seçimini kaybetti. Sümerbank davasında amacın ne olduğu belli oldu. İnce ince hükümetimizin üstüne gittiler. Özelleştirme İdaresi Başkanı'nı tutuklatıp hükümeti zor bir duruma düşürdüler. Bu ülkede daha ne devasa özelleştirmeler yapıldı. Bunlar bizim üstümüze geldiler. Şimdi durum biraz daha netleşti. Hükümeti sıkıştırmak için Sümerbank üzerinden oyunlar oynadılar" diye konuştu.
"HÜKÜMETİ YIPRATMAK İÇİN SÜMERBANK'I KULLANDILAR"
Manisa Ortak Girişim Grubu Başkanvekili Mustafa Özman, FETÖ'nün hükümeti yıpratmak için Sümerbank davasını kullandığını belirtti. Özman, "Sümerbank davası üzerinden herkes prim yaptı. Orada Manisa'nın ihtiyacı olan büyük bir AVM yapılacaktı. Biz kapanmış bir fabrikanın arazisini satın aldık. Bizi hırsız konumuna düşürdüler. Birileri üstümüzde tepiniyor, biz de seyrediyoruz. 10 yılı geçkin bir süredir para bağlı duruyor. Arsa çöplüğe döndü. Redevco firması battı. 600 milyon TL yatırım yapacaklardı. Biz Manisa'ya devasa bir AVM, otel ve 40 dönümlük müze-park projesi yapacaktır. Şimdi de FETÖ bağlantısı ortaya çıktı. Hayretler içerisindeyiz. Bu insanlar alçakla hamleler yapmışlar. Ülkemiz elden gidiyormuş. Son anda kurtarabilmişiz. Hükümeti yıpratmak için Sümerbank'ı da kullanmışlar." şeklinde konuştu.
ERTOSUN, "KİMSEYİ SUÇLAYAMAM"
Sümerbank Davası'nda önemli bir rol oynayan eski HSYK üyesi Ali Suat Ertosun ise, "Yargıtay'da ciddi bir FETÖ operasyonu yapıldı. Yargıtay'da Sümerbank davasına bakan 5 kişilik heyetin başkanı hala daha görevde. Ben hukuk süreci bitmeden kimseyi FETÖ'cü diyerek suçlayamam" ifadelerini kullandı.
ÖZEL HABER BERFİN ADICAN

Editör: TE Bilişim