Seminerde konuşan Kula Toplum Sağlığı Başkanı Dr. Aslı Aybüke Ayyıldız başlattıkları organ bağışı kampanyasında Kula ilçe merkezi ve kırsal mahallelerden 253 kişinin organlarını bağışladığını bildirdi.
CBÜ Kula Meslek Yüksekokulu'nda gerçekleştirilen Organ bağışı konulu seminer Kula Toplum Sağılığı Merkezinde görevli Yakup Serhat Er ve Kula Toplum Sağlığı Başkanı Dr. Aslı Aybüke Ayyıldız tarafından verildi.
Seminerde konuşan Yakup Serhat Er, "Organ bağışının, kan naklinden farkı yoktur. Hayat kurtarma anlamında, sağlıklı olan her organ bağışlanabilir. 18 yaşını doldurmuş ve doğru ile yanlışı ayırabilme yeteneğine sahip herkesin, başta kalp olmak üzere, akciğer, böbrek, karaciğer ve pankreas gibi organlar; kalp kapağı, göz kornea tabakası, kas ve kemik iliği gibi dokuları bağışlanabilir. Organ Yetmezliği dil, din, ırk, cinsiyet, millet, zenginlik ayrımı yapmadan herkesin yakalanabileceği amansız bir düşmandır. Dünyada her yıl binlerce kişi organ yetmezliğinden hayatını kaybediyor. Sadece hastalar değil aileleri de hayatlarını sarsan bu düşmanla savaşmak zorunda kalıyor." dedi.
Kula Toplum Sağlı Merkezi Başkanı Dr. Aslı Aybüke Ayyıldız, "Tüm sağlık çalışanları olarak tek gayemiz; sağlığın geliştirilmesi, ancak bir sorunla karşılaştığımızda hatta çoğu zaman ölüm ile burun buruna gelinceye kadar fark edemediğimiz sağlıklı olmanın önemini herkese kavratmaktır. Bizler; Kula Toplum Sağlığı Merkezi sağlık personeli olarak, Sağlık Bakanlığı'mızın düzenlemiş olduğu organ bağışı kampanyasında gönüllülerin organ bağışlarını bekliyoruz." şeklinde konuştu.
Organ bağışı ve nakli konusunda da bilgiler veren Ayyıldız şunları söyledi:
"Organ ihtiyacı olan kişiler başvuru sırasına göre listeye alınır, bu listeye göre nakil işlemleri gerçekleşir. 'Ya ben ölmeden organlarımı alırlarsa?' Kişi organlarını bağışlamış olsa bile aile onayı olmadan organlar alınamaz. Dolayısıyla, ölümün kesinliğine doktorlarla beraber aileniz de karar verir. Ancak ailenizin onayından sonra organların nakli mümkün hale gelir. Başlattığımız organ bağışı kampanyası dahilinde ilçe merkezi ve mahallerinde 253 kişi organlarını bağışladı."
Editör: TE Bilişim